CIMB Bank Berhad

CIMB Bank Berhad adalah sebuah anak syarikat CIMB Group Holdings Berhad. CIMB, atau Commerce International Merchant Bankers mula beroperasi di Malaysia sejak tahun 1949. Ditubuhkan pada tahun 1924 dengan nama Bian Chiang Bank, kumpulan CIMB telah meluaskan sayap mereka ke serata dunia.

CIMB Group holdings mempunyai cawangan di Brunei, Cambodia, Hong Kong & China, India, Indonesia, Korea, Laos, Myanmar, Singapura, Sri Lanka, Thailand, United Kingdom, Amerika Syarikat dan Vietnam.

CIMB Bank Berhad menawarkan dua pelan pinjaman peribadi, iaitu CIMB Cash Plus dan CIMB Xpress Cash Financing-i. CIMB Cash Plus adalah skim pembiayaan peribadi konvensional, manakala CIMB Xpress Cash Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik. Kedua-dua pinjaman ini mempunyai kadar faedah/keuntungan yang berbeza, dan ciri-ciri pinjaman yang berbeza. Baca lebih lanjut tentang kedua-dua pinjaman ini pada pautan di bawah.

CIMB Bank logo

Level 19, Menara Bumiputra -Commerce, 11 Jalan Raja Laut 50350 Kuala Lumpur.

03-2619 1188

03-2619 2288

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh CIMB Bank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh CIMB Bank Berhad.

CIMB Xpress Cash Financing-i

CIMB Xpress Cash Financing-i

CIMB Xpress Cash Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM3000 hingga RM50000 dan tempoh pembiayaan dari 6 bulan sehingga 60 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
CIMB Cash Plus Personal Loan

CIMB Cash Plus

CIMB Cash Plus adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM2000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 60 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Citibank Personal Loan

Citibank Personal Loan

Citibank Personal Loan adalah pinjaman peribadi konvensional tak bercagar dari Citibank Berhad. Pinjaman peribadi Citibank ini dikhususkan untuk kakitangan swasta dan mereka yang bekerja sendiri.

Baca Seterusnya
Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i adalah pinjaman peribadi Islamik dari Agrobank yang menggunakan konsep Tawarruq. Pinjaman peribadi patuh Syariah ini dibuka kepada kakitangan kerajaan dan kakitangan GLC (Syarikat

Baca Seterusnya