Pinjaman Peribadi AEON Credit – Gaji Bersih Serendah RM800

Pinjaman peribadi aeon icash

Masih ramai yang tak tahu AEON Credit boleh membiayai pinjaman peribadi. Apabila sebut AEON yang terdetik di minda masing-masing ialah Kad Kredit AEON dan juga shopping mall.

Sebenarnya servis AEON lebih luas dan pelbagai, termasuklah pinjaman peribadi AEON Credit. Malah, bagi mereka yang sedang mencari-cari institusi untuk mem buat pinjaman peribadi, AEON Credit adalah antara pilihan utama.

Kenapa Pinjaman Peribadi AEON Credit?

Antara faktor utama yang menjadikan skim pinjaman peribadi AEON Credit popular ialah kerana syarat-syarat yang dikenakan.

Berbeza dengan pakej pinjaman peribadi bank-bank lain di Malaysia, syarat-syarat yang dikenakan untuk personal loan AEON Credit tidak begitu ketat. Syarat-syarat pinjaman peribadi ini memudahkan pemohon untuk meminjam.

Malah untuk tahun 2017, syarat-syarat pinjaman peribadi AEON Credit telah dilonggarkan. Jika sebelum ini pemohon perlu berpendapatan minimum RM1,000 sebulan, untuk tahun 2017 syarat tersebut dikurangkan kepada RM800.

Tempoh maksimum membayar pinjaman juga telah dinaikkan kepada 7 tahun, atau 84 bulan. Sebelum ini tempoh pembiayaan pinjaman peribadi AEON ialah 5 tahun sahaja.

Had pembiayaan juga telah ditingkatkan dari RM1,000 hingga RM100,000, dari RM1,000 hingga RM50,000.

Pengenalan Pinjaman Peribadi AEON iCash

Pembiayaan peribadi AEON iCash ada berkonsepkan prinsip Bai Al Inah yang telah disahkan oleh penasihat Syariah yang dilantik oleh AEON.

Kelebihan-Kelebihan Pembiayaan Peribadi AEON iCash

Terdapat beberapa kelebihan utama yang ditawarkan oleh AEON menerusi skim pinjaman AEON iCash mereka. Antaranya ialah:

  1. Kelulusan Segera
    Rata-rata bank menyatakan kelulusan segera, tetapi ini adalah tertakluk kepada beberapa faktor seperti kelayakan pemohon, dokumen yang diberikan, dan beberapa faktor-faktor lain. Mengikut pengalaman kami, tempoh kelulusan AEON Kredit iCash adalah antara 1-3 hari bekerja. Ini sudah dikira pantas berbanding bank lain.
  2. Kadar Rendah
    Pinjaman peribadi AEON iCash menawarkan kadar terendah daripada 0.8% hingga 1.5% setiap bulan. Kadar ini bergandung kepada jumlah pinjaman yang diluluskan.
  3. Pembiayaan sehingga RM100,000
    Dengan jumlah pinjaman serendah RM1,000 sehingga mencecah RM100,000, pinjaman peribadi AEON iCash sesuai untuk semua golongan.
  4. Tempoh Pembayaran Sehingga 84 bulan
    AEON iCash memberi tempoh pembayaran pinjaman yang begitu fleksibel. Anda boleh memilih untuk membayar dari 6, 9, 12, 15, 18, 24, 30, 36, 48, 60, 72 dan 84 bulan.
  5. Dokumen Yang Ringkas
    Anda cuma perlu sediakan dokumen yang ringkas seperti slip gaji, penyata bank, penyata EPF dan sebagainya. Rujuk keperluan dokumen lengkap di bawah.
  6. Tak Perlu Penjamin & Pengesahan Majikan
    Pinjaman peribadi AEON iCash tidak perlukan penjamin, cagaran dan pengesahan majikan.
  7. Lulus Syariah
    Oleh kerana AEON iCash adalah berasaskan konsep Bai Al Inah, pembiayaan peribadi ini lulus syariah. Anda tidak perlu ragu-ragu untuk memohon AEON iCash.

Kelebihan-kelebihan ini membuatkan pembiayaan peribadi AEON sangat menarik dan anda pinjaman peribadi yang mampu dipohon di Malaysia.

Syarat-Syarat Pinjaman Peribadi AEON iCash

Berikut ialah syarat-syarat yang diperlukan untuk memohon pembiayaan peribadi AEON iCash.

Kelayakan Memohon

  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 18 tahun ke atas.
  • Gaji bersih minimum RM800 setiap bulan
  • Pembiayaan minimum RM1,000 dan pembiayaan maksimum RM100,000.

Dokumen Yang Diperlukan

Bekerja Makan Gaji

  • Kad pengenalan.
  • Penyata EPF(KWSP) yang dicetak di Kiosk (jika ada).
  • Slip gaji 3 bulan terkini / Slip gaji 6 bulan terkini untuk gaji tunai.
  • Penyata bank 3 bulan terkini / Penyata bank 6 bulan terkini untuk gaji tunai.
  • Buku bank atau penyata bank (untuk tujuan pengesahan).
  • Borang BE dan Resit pembayaran cukai (pilihan).

Bekerja Sendiri/Berniaga

  • Kad pengenalan.
  • Pendaftaran Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) – ROC & ROB.
  • Penyata akaun syarikat 6 bulan terkini.
  • Borang BE/E dan resit pembayaran cukai.

Seperti yang anda lihat, dokumen-dokumen yang diperlukan sangat ringkas. Tiada dokumen untuk penjamin mahupun pengesahan majikan.

Caj Yang Dikenakan Oleh Pembiayaan Peribadi AEON iCash

Berikut ialah bayaran dan caj yang dikenakan terhadap pinjaman peribadi AEON iCash.

  1. Caj pemprosesan sebanyak 4% untuk pembiayaan berjumlah RM1,000 hingga RM10,000, dan caj pemprosesan sebanyak 2% untuk pembiayaan berjumlah RM10,1000 hingga RM100,000. Caj maksimum dihadkan kepada RM400.
  2. 6% caj GST dikenakan kepada caj memproses.

Caj-caj ini mungkin berubah dan adalah tertakluk kepada terma & syarat AEON Credit.

Jadual Pembayaran Semula

Berikut ialah jadual pembayaran semula untuk pembiayaan berdasarkan jumlah pinjaman.

Pinjaman sehingga RM10,000

Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pemilik Kad Kredit/Kad Ekspress AEON
Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pelanggan baru

Pinjaman sehingga RM100,000

Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pemilik Kad Kredit/Kad Ekspress AEON
Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pelanggan baru

Bagaimana Untuk Memohon Pinjaman Peribadi AEON iCash?

Anda boleh memohon pembiayaan peribadi AEON iCash melalui empat kaedah, iaitu:

  1. Walk in ke kaunter AEON Credit
    Anda boleh pergi ke cawangan AEON Credit terdekat untuk memohon. Untuk memudahkan proses memohon, sediakan dokumen seperti yang dinyatakan di atas terlebih dahulu.
  2. Cetak Borang Permohonan di laman web AEON Credit Malaysia
    Anda boleh muatturun dan cetak borang permohonan AEON iCash pada laman web AEON Credit. Isi borang tersebut dan hantar ke mana-mana cawangan AEON Credit terdekat.
  3. Mohon secara online
    Anda boleh mohon secara online menerusi laman web rasmi AEON Credit.
  4. Mohon melalui perkhidmatan kami
    Sekiranya anda malas nak walk-in, nak isi borang dan lebih selesa berhubung melalui WhatsApp – anda boleh menggunakan perkhidmatan kami untuk memohon.

Sekiranya anda ingin memohon sendiri, adan boleh menggunakan kaedah 1 hingga 3. Tetapi jika anda ingin lebih mudah, dan ingin meningkatkan peratusan lulus, teruskan membaca.

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Kami

Kami adalah agensi yang menguruskan pinjaman peribadi melalui bank-bank di Malaysia. Salah satu daripada bank/institusi kewangan tersebut adalah AEON Credit.

Pembiayaan peribadi AEON iCash adalah antara skim pinjaman peribadi yang paling popular, dan peratusan lulus kami sangat tinggi.

Kelebihan-kelebihan jika anda berurusan dengan kami

  1. Tidak perlu walk-in ke AEON, segala urusan dijalankan melalui WhatsApp. Kita boleh berbual-bual dan kami akan jawab segala pertanyaan/kemusykilan anda sebelum memohon.
  2. Dokumen sangat minimum. Kami hanya perlukan slip gaji, penyata bank, penyata EPF(jika ada) dan salinan kad pengenalan. Dihantar melalui WhatsApp atau email.
  3. Permohonan anda akan diuruskan oleh contact kami di AEON, peratusan lulus lebih tinggi berbanding anda mohon sendiri. Dalam erti kata lain, boleh “kautim”.
  4. Tiada sebarang bayaran deposit atau upfront. Jika loan anda lulus dan wang dimasukkan ke akaun anda, baru anda bayar caj perkhidmatan kami. Tetapi jika permohonan anda gagal, tiada sebarang caj.
  5. Bukan hanya AEON. Jika permohonan anda dengan AEON gagal, kami akan cuba mohon dengan bank-bank yang lain (jika anda layak).

Buat pilihan yang bijak. Gunakan perkhidmatan kami untuk tingkatkan peratusan lulus permohonan anda. Perkhidmatan kami boleh dikatakan percuma tanpa sebarang deposit atau bayaran upfront.

Anda hanya perlu semak kelayakan anda melalui sistem kami di laman web ini untuk memohon pinjaman peribadi AEON iCash.

KLIK DI SINI UNTUK SEMAK KELAYAKAN ANDA

UPDATE

Pihak kami tidak lagi menyediakan perkhidmatan memohon pinjaman peribadi bank. Walau bagaimanapun, pihak kami telah bekerjasama dengan agensi  lain untuk memudahkan anda mohon pinjaman peribadi secara online.

Anda cuma perlu pilih pinjaman peribadi yang sesuai dengan kelayakan anda melalui Sistem Semak Kelayakan yang kami sediakan dan baca lebih lanjut pada laman pinjaman tersebut untuk mohon secara online tanpa perlu walk-in ke bank.

Admin Pinjaman Peribadi Bank

Admin Pinjaman Peribadi Bank

Pengasas laman web Pinjaman Peribadi Bank yang ditubuhkan khusus untuk memudahkan proses memohon pinjaman peribadi melalui institusi-intitusi kewangan di Malaysia.

Kongsi ilmu ni

Klik butang sharing dan kongsi maklumat ni dengan rakan, pasangan dan saudara-mara anda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Nak Tahu Anda Layak Mohon ke Tak?

Semak Kelayakan Anda melalui sistem semak kelayakan yang kami sediakan. Tak sampai 5 minit pun dari masa anda.

Update Terbaru

Pelan Pinjaman Peribadi

Tinggalkan Soalan/Mesej/Komen

Ada sebarang soalan, mesej atau nak komen? Tanya atau tinggalkan mesej anda di bawah.

119 Comment threads
163 Thread replies
6 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
121 Comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Putlih suhana

Sya dah semak kelayakan ,,ok tp tggu agen Aeon call klu boleh sya mak melalui online,,,,

Ranau sabah

Wan mohd zulkifli bin wan abdul kadir

Bagaimana memohon dan menghantardokumen melalui washapp

SITINORKHUZAIMAH BTE MOHD KHARUZI

saya sudah check kelayakan & layak tapi masih belum ada feedback lagi.Sebelum ini pernah apply loan dgn AEON CREDIT

Nur shazwani

Bagaimana memohon dan menghantardokumen melalui washapp

Hasnah binti sidi harun

Please give me detail how to apply personal loan by WhatsApp?

rosilah hendry

how to loan via whatsapp?

Hairul Azmi bin A Rahman

Pinjaman kali kedua

Saya sudah apply untuk pinjaman 10k sila priksa sma ada layak atau tidak

Rianhidayat

Saya berkerja sendiri..berniaga..ada trading lesen dan current account company..dah 2 tahun beroperasi..area Kota Kinabalu,Sabah..mohon pm saya d whatsapp Encik berkenaan pinjaman peribadi aeon..No.Tel +601125214853(Rian)..Thank you

Muhammad adam

Selepas memohon berapa lama masa yang diambil untuk dapat pinjaman??

riyan

kalau 4bulan baru bekerja dan gaji 900 ke atas boleh mohon?

riyan

kalau try mohon boleh ka? biarpun baru bekerja 4months?

Bayar hutang

Reno

Bila kita dh sign agremeent..bla duit bolh msuk dlm acc kita…

Rosdi bin hamir

Saya dah mohon 4hri tk dpt jwpan lg ni

Saya penah Cuba mnggu lpas untk buat pinjaman peribadi..tp gagal sbb EPF saya x cukup 6 bln…klu saya Nk Cuba sekli lagi bolh? Dgn slip gaji yg 6 bln berkerja??

Kali sblm 6 bln mmg xblh ka [email protected]???

Kalau**

Julia

Saya dah apply 16.11 tp blm dpt apa2 feedback..16 hari smpai skrg ..bila check dlm proses..hermmm

hafiz

kalau saya nak buat pinjaman 20k, berapa jumlah duit yang akan masuk ke dalam akaun saya?

Ryan

saya dah hantar info melalui borang semak kelayakan, tapi masih tiada respon dari pihak tuan sampai sekarang.

Mr-Xero

klau gaji by hands .. perlu duit bank masuk berapa tiap2 bulan…dh lama kja epf pon dah lama jalan… cuba loan untuk 10k .

awg

kenapa saya x dapat2 lg… saya walk-in ke AEON bank…kali pertama dan kedua..bank call my parents..tp parents sy tidak angkat call…and then sy walk-in skali lg ke aeon bank..utk kali ketiga…dh mohon utk kali ketiga pd awal bln oktober lepas..tp sampai skrang bank tersebut tidak call sya……bagaimna sy hendak selesaikan masalah tu..???

KF

Salam nak tanya, nama saya ada dalam senarai pemohon tak? Sy dah isi borang semak kelayakan semalam.

mohd faiz

Klau xder epf blh ke tn?

mohd faiz

Klau xder epf blh ke tn?

Collins

Boleh saya tau prosedur permohonan melalui online form? Lepas dh isi semua,dia akan suruh tunggu untuk beberapa hari,kalau lulus lepas tu apa pula posedur nya? Sain persetujuan atau apa?

Mohammad isma bin hamis

Sy sudah semakan dalam semakan kelayakan sy layak memohon pinjaman.tapi masalahnya macam mana menghantar dukomen.tiada wasp pihak sykt..utk memudahkan menghantar dukomen.tq

Mohammad isma bin hamis

Ya tuan tapi nombor wasp pihak tuan.tempuhari sy minta no wasp pihak tuan utk mem7dahkan penghantar dukomen.

Nurul Atiqah Binti Rubian

Sekiranya list nama senarai dlm ctos & ptptn adakah layak

Roslan hamid

Saya dh isi borang..nanti tolong semak ye..

Saya ada buat pinjaman dengan EONBANK.macam mana nak tahu lulus ye.??sebab dah seminggu saya buat.

Mohammad safwan

Kalau penyata bank xada…boleh mohon ke kt kaunter aeon???

Nicole

Nak tanya kalu ad ccris bank bole pohon k?

TAN KO XIN

boleh ka i mohon pinjaman aeon, 3 month payslip

Hasbullah

Assalam..bbrapa hari lalu sy dh send kpd phk tuan utk semakan klayakan.Hingga hari ini sy msh blum trima apa apa email dri phk tuan.Jika x dpt,tlg mklumkan sy awal.Sy blh cri altrnatif lain..tq

Hasbullah

Mksud tuan page kt semakan kelayakan tu adalah borang ya?

Mohd Firdaus

Assalam..sy telah walk in ke bank dn tlh mgisi borg..pgawai tlh call n mmberi thu tlh submit.. skrg tlh lbih 7 ari mnunggu tp blum dpt kputusan..whatapps pgawai pn xreply.dh semak mlalui sms pn xde feedback.. mohon pencerahan.

Abd rahman b ismail

Kali pertama sy pohon.gagal…sbb ada citos celcom..sy dah clear citos celcom..sy pohon kali ke2 pada 10/1/2018.. aeon replay msj permohonan sy gagal..kenapa? Sbb kenapa gagal aeon tak bg tau pon???
Mohon aeon servies cek blik…
Tq..

Rosianah Binti Mohamad

Sya suda membuat pinjaman d aeon tetapi gagal, xtau masalah apa.. bole ka sya membuat sekali lgi ??

empty

ctos digi boleh buat tak. if settle ctos digi brpa lama leh apply loan aeon

Mohammad safwan

Kalau nk thu lulus atau tak..mcm mana ye??…dh masuk 3hri ni tunggu…

Sophia

boleh tak bagi anggaran percent cas perkhidmatan kamu? supaya kami tahu berapa anggaran potongan kamu sebelum meneruskan proses selepas semakan kelayakan… kami prefer cimb bank.. kalau kami tak tahu cas kamu mestilah kami ragu-ragu untuk meneruskan proses tu. Sedangkan kami memang mahu cuba…

Siti nurwardah bd

Kalau da isi borang kelayakan disini..lepas tu walk in sendiri ke eon ..blh ke??ataw akan ganggu kelulusan pinjaman

Martin

Hi…kalau ccris kereta tunggak 2 bulan boleh memohon kah??atau mesti clear dulu..selepas clear,berapa lama tunggu untuk memohon?

Mohd kamal ariffin bin sulaiman

Saya nk tnye..baru ni aply nk wt pinjaman kali kedua..pertama pnye dh habis..hq suh send slip gaji..kmudian call untuk pengesahan..tp xde pn cll lagi ni…bleh semak x

hafis

sy pernah ada rekod dgn aeon personal loan..tapi dh pun buat full settelemnt pada bulan 4 2017..sy kerja swasta gaji 15000.cris dn ctos smua clear…ada epf..adakah sy layak utk memohon?

Reno

Hii..kalau sya nk buat personal loan lgi bolh tk..sbab last year sya ada buat personal dkat aeon jga..

Nur aziah

Boleh bagi no telefon tak untuk saya contact.. No ws lg bagus..

Nurazlinah binti adin

Kalau nak membatalkan permohonan macam mana ya?

Sivashankar

Hi I may check untuk sivashankar loan application

Sivashankar

I Sudah buat application tapi I bagi nombor telefon silap.i Sudah tunggu Satu minggu.i may tahu application saya Sudah Lulus belum.

NOR

NAK TANYA ADIK SY NK BUAT PERSOANL LOAN DGN AEON.
SEBELUM NI DIA ADA HUTANG KERETA DGN AEON.
PAMYEMTN CANTEK.. CUMA PTPTN.
BOLEH APPLY TAK PERSONAL LOAN

Majory benjamin

After submit,brp lama tunggu for u to get in touch?

mira

saya nak buat pinjaman 20000
jadi jagi basic berapa utk kelulusan.

Hidayah

Tadi pagi saya telah membuat permohonan kelayakan untuk personal loan 20k.
Jadi saya nak tanya berapa lama nak tunggu kelulusan?

Hidayah

saya nak tanya kalau penyata kwsp tak ada boleh ke?
Atau memang perlu ada untuk permohonan.
saya sudah terima email,untuk dokumen lain saya sudah ada tapi penyata kwsp sahaja yang belum ada..

Salam,
Jika saya ada ccris ptptn tapi saya sudah selesaikan tunggakan tuh dan saya ada loan kereta payment cantik every month. layak x saya nk apply loan aeon?
tq. harap dpt jawab persoalan saya.

NGALANG ANAK NUING

Helo,macammana nak apply utk pinjaman peribadi..? Any wssp no or else..?

RASHID BIN BELY SARIO

*snipped*

NORSYAHIRAH BINTI ABDUL GHAFAR

saya dah kerja lebih 6 bulan tapi baru tukar kerja selama 2 bulan di tempat baru. bolehkah saya apply loan?

Rohana

Saya pernah membuat personal loan dengan Aeon Credit…baru setahun pinjaman dibayar. Bolehkah saya memohon pinjaman untuk akaun kedua tanpa overlap?

kavitha muniandy

hw to apply in online..

MAN

KENAPA TAK DAPAT SEMAK KELAYAKAN

ila

Salaam..nk Tanya. Kalau gji xmasuk Bank kan tpi epf Ada slip gji ada boleh mohon x

jue

nak tanya saya nak buat overlap aeon tapi saya baru bayar 2 tahun 4 bulan…sekiranya saya bayar in advance lagi dua bulan untuk cukupkan jumlah separuh bayaran dari pinjaman tersebut pada bulan ini..bulan depan saya mohon overlap boleh ke lulus loan saya tu?

Jiela

Nak tanya,baru-baru ni saya ada mengisi pinjaman aeon secara on9..tadi dapat result pinjaman tidak lulus,mungkin sebab saya lupa upload statement bank saya dan borang BE..gaji saya RM1000 bersih..lagipun sebelum memohon secara on9 ni,saya tidak pernah membuat apa2 pinjaman bank.berapa lama tempoh baru saya boleh memohon pinjaman bank semula?..

Jamilah

Abang saya ada membuat loan kereta menggunakan nama saya pada bulan 10 2016..kalau saya mahu membuat pinjaman aeon,dlm masa terdekat ni,pinjaman saya boleh approve ker?

Asyraf MD NOH

Assalamualaikum..saya ada penyata bank untuj 4 bulan..boleh ke mohon loan??

Din

Salam tuan. Company tmpat sy bekerja mmg bayar epf lambat 2 bulan. contohnya kalau skrg bln 5, mreka baru nk bayar utk bulan 3. Tp company ada bg bonus stiap 3 bulan, ada elaun tetap. Lepas tak buat loan?

lailey

saya terlepas nak jawab col dr bank ..nk tau status permohonan lulus atau x. tp tunggu2 xcol balik pun…

Aminnuddin mohd nor

Salam encik..sy dh isi borang semakan ..
Blh saya tahu brp lama bru blh tahu lepas atau tak..terima kasih encik

zana

saya adalah pekerja sambilan harian di salah satu Kementerian Kerajaan. Bolehkah saya membuat pinjaman peribadi sekiranya tidak mempunyai slip gaji. ini kerana gaji saya dibayar melalui Baucar. Gaji RM1800/sebulan . Mohon pencerahan. Terima Kasih

m.syafawati binti chapli

tolong respons segera

m.syazwan

Salam Sejahtera, saya nak mohon pinjaman sebanyak RM 20,000. bagaimana kaedah atau cara yang perlu saya lakukan

Ariana

Kalau tkde penyata epf macam boleh mohon ke?

norsakira binti mat said

Saya nak Tanya saya nak buat loan peribadi tpi baru berkerja 3 bulan sudah confem kerja tpi basic gaji saya rendah boleh lepas ke?

Juarin Bin Jingkan

Saya nak tanya,pada 9 Jun 2018 Saya telah mengisi borang kelayakan Dan saya layak untuk memohon.berapa hari kah pihak Tuan untuk menyemak Dan membuat rujukan pada permohonan saya.terima kasih.

Adel

Hi, sy nak tanya. Adakah pihak tuan akan menghantar sms untuk memaklumkan baki hutang pada si peminjam?

Zanafi

Saya ada akpk selesaikan hutang kad kredit masa tu gaji rendah..boleh ke saya buat permohonan pinjaman…

kayu ubi

Borang BE dan Resit pembayaran cukai <=== ini apa ya??

skrap pap pap

kalau gaji bersih lebih kuraang RM950 berapa pinjaman yg layak untuk dipohon ya

Hairudin bin bakar

Saya nak buat pinjaman peribadi ada epf sliop gaji

Hairudin bin bakar

Saya nak buat pinjaman peribadi ada epf sliop gaji..gaji bersih 1900

Kelerance

kalau dah ada slip gaji 3 bulan tapi epf baru 3 bulan masuk macam mana ya? dulu ada EPF, pastu sambung study. sekarang dh kerja baru. layak atau x?

mamat

baru ni saya ada pergi aeon untuk buat pinjaman dan tengahari tadi sy dpt msj ni..boleh sy tahu kenapa pemohonan pinjaman saya kena tolak ya?

RM0.00 Dear MUHAMAD ,we regret to inform that your AEON Cash application is unsuccessful.We hope to serve you again in future.TQ.

CHEONG CHUN TENG

SAYA ADA KENA CTOS

Aireen

Sblom ne…staf eon ckp kalau sy buat pinjaman xada masalah…sbb pembayaraan sy selama ne xada masalah…so senang utk sy buat pinjaman….ble sy buat xlulus je…ble tanya sbb…xada jwapan…

FIQ

sy ada komitmen bayaran loan kereta (CIMB BANK) kurang daripada tempoh 6 bulan..adakah saya perlu menunggu sehingga komitmen bayaran kereta cukup 6 bulan, untuk memohon pinjaman Aeon ini?

hamidah binti hashim

saya ada loan aeon untuk beli motor julai 2017, boleh kah saya mohon loan peribadi untuk tahun ini?

noorazmiezan bin nordin

boleh tak bgi respons ..kulus ke tak

Nur Hidayah binti Hisham

asyik x lulus je aeon. ctos report score dekat fair. dah dua kali apply. mana nak cari loan urgent ni ye

Nak tanya masih berurusan atau tidak..hanya pertanyaan sebab saya ada apply tapi tak ada whatsapp ape2 pun..jadi kalau sudah tidak berurusan saya nak pergi walk in

Shah

Saya ada personal loan dgn aeon..thun dpn bln 10 hbis byar..boleh ke sy nk buat overlap?

Idaifa

Slmt ptg..maaf,sya nk tnya sekiranya saya masi ada bayaran utk loan kreta..adakah sya msi bleh membuat pinjaman d Aeon?

Karim

Pinjaman dari AEON memang membekalkan kaedah yang menarik. Semakin ramai orang yang pergi membuat pembiayaan pinjaman di AEON sekarang.

apa syarat kelayakan potogan epf mcm berapa jumlah potogan yg layak untuk pinjaman yg cik urus ?

ehsan

Saya ada apply utk i-cash aeon credit. Saya terlepas panggilan dari aeon credit. Adakah pihak aeon credit utk call semula?

siti aisyah

kalau ada hutang phone dari aeon bayaran tak pernah tunggak..

boleh pinjam dari aeon lagi x admin ?

Mohd salleh bin Ngatijan

Assalam..saya bekerja sendiri/berniaga..ada ssm..slip bank..to xde borang byr cukai tu sbb blum layak byr cukai..bole ke mohon?

juju

saya cuma ada 2 bulan bank statement dan 3 bulan slip gaji yg latest adakah saya layak memohon

Risindran Nair

Hi. Saya dah apply loan, tapi kena reject sebab document tak lengkap. Sebab saya bagi payslip bulan 7. I tak bagi yg latest punya, sekarang saya ada latest payslip. Blh tak saya apply skali lagi?

nizam

Saya nk buat overlap hutang dgn bank2 lain boleh ke?

nizam

Saya ingin membuat loan untuk menyelesaikan hutang2 dengan bank lain boleh ke?

aman aziz

hai saya ingin bertanya mengenai personal loan aeon. mcm mana ya kalau gaji bersih dlm lingkungan 900 tetapi kalau sy xdtg kje gji akan dipotong. so totally sometimes xdpt la 900 tu. kadang saya dpt around 7++ atau 8++. boleh kah kalau saya ingin membuat permohonan loan? lepatuh saya tiada sebarang komitmen cuma ada ptptn sahaja tapi saya sudah buat penangguhan. mohon pencerahan plis. benar2 perlukan pertolongan skrg

Filzafyantiera ujuh

Mcam MNA aply

Aiza

hi, saya nak tanya…jika permohonan saya sebelum ini tidak lulus, boleh tak saya buat permohonan lain? kena tunggu berapa lama baru boleh mohon lain?

anaz

hi, jika saya mau membuat pinjaman RM40,000 berapakah kelayakan gaji yang diperlukan?

weng

Jika basic Rm1200, dah kerja 2 tahun, tiada apa2 komitmen & pinjaman bank, layak tak utk mohon?

ANNA

KALAU KITA MEMANG PEMEGANG LOAN PERIBADI AEON KALAU NAK TAMBAH NILAI BOLEH TAK

mohd nazim

rugi betul saya baru jumpa blog ni. banyak informasi berguna. apply sendiri online kat web aeon. pinjaman xlulus, padahal bagi dokumen semua cantik je lengkap xde masalah dan masa yg sama ada easy payment loan motor dgn aeon dah 8 bulan, repayment xpnh sangkut. saya xde ctos ccris semua. mungkin sebab skor rendah tu yg xlulus.

Prestene

Saya dah 3 bulan tak bekerja dan baru bermula bekerja november lepas. Mcm mana kelayakan untuk memohon pinjaman.

Lina

Saya nk tnya Klau krja bru msok 4months , tpi epf stiap bulan ad caruman , just statement bank je just ad dua bulan sbb bru buka ? Layak ke mohon

saya nak tanya, cas perhikmatan di kenakan selepas loan di kreditkan ke dalam akaun atau sebelum di kreditka

Nurul

saya nak tanya , saya baru apply personal loan untuk beli phone and baru saja approve . boleh tak saya nak tukar alamat emergency contact ? saya belum sign agrement lagi .

NURSHAKILA BINTI KHARUDDIN

macam mana sy nak buat personal loan ya.

Sikin

Kalau nak buat loan aeon personal biasa berapa lama proses tu ? Boleh tak terangkan detail melalui whatsapp

Razehan md arif

Bole ke buat pinjaman baru kalau masih ada pinjaman lama

Mohammad Erwandi Bin Jubli

Gaji bersih RM800 keatas.
Tanpa slip gaji,cuma ada surat pengesahan dari majikan.
Area Sarawak.

MOHD ASHRUL BIN ABU BAKAR

Saya dh memohon personal loan dgn aeon sebanyak 2x. Tapi semua gagal…baki gaji saya tinggal dalam RM700.00 kata boleh kautim…tapi loan saya reject jg…minta penjelasan…

andra

Hai, saya ada dapat panggilan telefon dari pegawai aeon credit dan dia tanya saya sedikit sebanyak mengenai background pekerjaan apa semua. Saya nak tanya ini belum confirm lagi kan sama ada application saya approve atau tidak. Mphpn pencerahan.

Terima kasih