Menu

Pinjaman Peribadi AEON Credit – Gaji Bersih Serendah RM800

Pinjaman peribadi aeon icash

Masih ramai yang tak tahu AEON Credit boleh membiayai pinjaman peribadi. Apabila sebut AEON yang terdetik di minda masing-masing ialah Kad Kredit AEON dan juga shopping mall.

Sebenarnya servis AEON lebih luas dan pelbagai, termasuklah pinjaman peribadi AEON Credit. Malah, bagi mereka yang sedang mencari-cari institusi untuk mem buat pinjaman peribadi, AEON Credit adalah antara pilihan utama.

Kenapa Pinjaman Peribadi AEON Credit?

Antara faktor utama yang menjadikan skim pinjaman peribadi AEON Credit popular ialah kerana syarat-syarat yang dikenakan.

Berbeza dengan pakej pinjaman peribadi bank-bank lain di Malaysia, syarat-syarat yang dikenakan untuk personal loan AEON Credit tidak begitu ketat. Syarat-syarat pinjaman peribadi ini memudahkan pemohon untuk meminjam.

Malah untuk tahun 2017, syarat-syarat pinjaman peribadi AEON Credit telah dilonggarkan. Jika sebelum ini pemohon perlu berpendapatan minimum RM1,000 sebulan, untuk tahun 2017 syarat tersebut dikurangkan kepada RM800.

UPDATE: Bermula 1 Februari 2019 AEON Credit Service telah menaikkan syarat kelayakan pendapatan bulanan minimum kepada RM1,500 sebulan (gaji kasar).

Tempoh maksimum membayar pinjaman juga telah dinaikkan kepada 7 tahun, atau 84 bulan. Sebelum ini tempoh pembiayaan pinjaman peribadi AEON ialah 5 tahun sahaja.

Had pembiayaan juga telah ditingkatkan dari RM1,000 hingga RM100,000, dari RM1,000 hingga RM50,000.

Pengenalan Pinjaman Peribadi AEON iCash

Pembiayaan peribadi AEON iCash ada berkonsepkan prinsip Bai Al Inah yang telah disahkan oleh penasihat Syariah yang dilantik oleh AEON.

Kelebihan-Kelebihan Pembiayaan Peribadi AEON iCash

Terdapat beberapa kelebihan utama yang ditawarkan oleh AEON menerusi skim pinjaman AEON iCash mereka. Antaranya ialah:

  1. Kelulusan Segera
    Rata-rata bank menyatakan kelulusan segera, tetapi ini adalah tertakluk kepada beberapa faktor seperti kelayakan pemohon, dokumen yang diberikan, dan beberapa faktor-faktor lain. Mengikut pengalaman kami, tempoh kelulusan AEON Kredit iCash adalah antara 1-3 hari bekerja. Ini sudah dikira pantas berbanding bank lain.
  2. Kadar Rendah
    Pinjaman peribadi AEON iCash menawarkan kadar terendah daripada 0.8% hingga 1.5% setiap bulan. Kadar ini bergandung kepada jumlah pinjaman yang diluluskan.
  3. Pembiayaan sehingga RM100,000
    Dengan jumlah pinjaman serendah RM1,000 sehingga mencecah RM100,000, pinjaman peribadi AEON iCash sesuai untuk semua golongan.
  4. Tempoh Pembayaran Sehingga 84 bulan
    AEON iCash memberi tempoh pembayaran pinjaman yang begitu fleksibel. Anda boleh memilih untuk membayar dari 6, 9, 12, 15, 18, 24, 30, 36, 48, 60, 72 dan 84 bulan.
  5. Dokumen Yang Ringkas
    Anda cuma perlu sediakan dokumen yang ringkas seperti slip gaji, penyata bank, penyata EPF dan sebagainya. Rujuk keperluan dokumen lengkap di bawah.
  6. Tak Perlu Penjamin & Pengesahan Majikan
    Pinjaman peribadi AEON iCash tidak perlukan penjamin, cagaran dan pengesahan majikan.
  7. Lulus Syariah
    Oleh kerana AEON iCash adalah berasaskan konsep Bai Al Inah, pembiayaan peribadi ini lulus syariah. Anda tidak perlu ragu-ragu untuk memohon AEON iCash.

Kelebihan-kelebihan ini membuatkan pembiayaan peribadi AEON sangat menarik dan anda pinjaman peribadi yang mampu dipohon di Malaysia.

Syarat-Syarat Pinjaman Peribadi AEON iCash

Berikut ialah syarat-syarat yang diperlukan untuk memohon pembiayaan peribadi AEON iCash.

Kelayakan Memohon

  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 18 tahun ke atas.
  • Gaji bersih minimum RM800 setiap bulan Gaji kasar minimum RM1,500 sebulan.
  • Pembiayaan minimum RM1,000 dan pembiayaan maksimum RM100,000.

UPDATE: Bermula 1 Februari 2019 AEON Credit Service telah menaikkan syarat kelayakan pendapatan bulanan minimum kepada RM1,500 sebulan (gaji kasar).

Dokumen Yang Diperlukan

Bekerja Makan Gaji

  • Kad pengenalan.
  • Penyata EPF(KWSP) yang dicetak di Kiosk (jika ada).
  • Slip gaji 3 bulan terkini / Slip gaji 6 bulan terkini untuk gaji tunai.
  • Penyata bank 3 bulan terkini / Penyata bank 6 bulan terkini untuk gaji tunai.
  • Buku bank atau penyata bank (untuk tujuan pengesahan).
  • Borang BE dan Resit pembayaran cukai (pilihan).

Bekerja Sendiri/Berniaga

  • Kad pengenalan.
  • Pendaftaran Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) – ROC & ROB.
  • Penyata akaun syarikat 6 bulan terkini.
  • Borang BE/E dan resit pembayaran cukai.

Seperti yang anda lihat, dokumen-dokumen yang diperlukan sangat ringkas. Tiada dokumen untuk penjamin mahupun pengesahan majikan.

Caj Yang Dikenakan Oleh Pembiayaan Peribadi AEON iCash

Berikut ialah bayaran dan caj yang dikenakan terhadap pinjaman peribadi AEON iCash.

  1. Caj pemprosesan sebanyak 4% untuk pembiayaan berjumlah RM1,000 hingga RM10,000, dan caj pemprosesan sebanyak 2% untuk pembiayaan berjumlah RM10,1000 hingga RM100,000. Caj maksimum dihadkan kepada RM400.
  2. 6% caj GST dikenakan kepada caj memproses.

Caj-caj ini mungkin berubah dan adalah tertakluk kepada terma & syarat AEON Credit.

Jadual Pembayaran Semula

Berikut ialah jadual pembayaran semula untuk pembiayaan berdasarkan jumlah pinjaman.

Pinjaman sehingga RM10,000

Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pemilik Kad Kredit/Kad Ekspress AEON
Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pelanggan baru

Pinjaman sehingga RM100,000

Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pemilik Kad Kredit/Kad Ekspress AEON
Jadual Pembayaran Pinjaman Peribadi AEON iCash
Pelanggan baru

Bagaimana Untuk Memohon Pinjaman Peribadi AEON iCash?

Anda boleh memohon pembiayaan peribadi AEON iCash melalui empat kaedah, iaitu:

  1. Walk in ke kaunter AEON Credit
    Anda boleh pergi ke cawangan AEON Credit terdekat untuk memohon. Untuk memudahkan proses memohon, sediakan dokumen seperti yang dinyatakan di atas terlebih dahulu.
  2. Cetak Borang Permohonan di laman web AEON Credit Malaysia
    Anda boleh muatturun dan cetak borang permohonan AEON iCash pada laman web AEON Credit. Isi borang tersebut dan hantar ke mana-mana cawangan AEON Credit terdekat.
  3. Mohon secara online
    Anda boleh mohon AEON iCash Personal Financing secara online tanpa perlu walk-in ke cawangan AEON. Baca lebih lanjut bagaimana untuk mohon AEON iCash secara online.
  4. Mohon melalui perkhidmatan kami
    Sekiranya anda malas nak walk-in, nak isi borang dan lebih selesa berhubung melalui WhatsApp – anda boleh menggunakan perkhidmatan kami untuk memohon.

Sekiranya anda ingin memohon sendiri, adan boleh menggunakan kaedah 1 hingga 3. Tetapi jika anda ingin lebih mudah, dan ingin meningkatkan peratusan lulus, teruskan membaca.

Kelebihan Menggunakan Perkhidmatan Kami

Kami adalah agensi yang menguruskan pinjaman peribadi melalui bank-bank di Malaysia. Salah satu daripada bank/institusi kewangan tersebut adalah AEON Credit.

Pembiayaan peribadi AEON iCash adalah antara skim pinjaman peribadi yang paling popular, dan peratusan lulus kami sangat tinggi.

Kelebihan-kelebihan jika anda berurusan dengan kami

  1. Tidak perlu walk-in ke AEON, segala urusan dijalankan melalui WhatsApp. Kita boleh berbual-bual dan kami akan jawab segala pertanyaan/kemusykilan anda sebelum memohon.
  2. Dokumen sangat minimum. Kami hanya perlukan slip gaji, penyata bank, penyata EPF(jika ada) dan salinan kad pengenalan. Dihantar melalui WhatsApp atau email.
  3. Permohonan anda akan diuruskan oleh contact kami di AEON, peratusan lulus lebih tinggi berbanding anda mohon sendiri. Dalam erti kata lain, boleh “kautim”.
  4. Tiada sebarang bayaran deposit atau upfront. Jika loan anda lulus dan wang dimasukkan ke akaun anda, baru anda bayar caj perkhidmatan kami. Tetapi jika permohonan anda gagal, tiada sebarang caj.
  5. Bukan hanya AEON. Jika permohonan anda dengan AEON gagal, kami akan cuba mohon dengan bank-bank yang lain (jika anda layak).

Buat pilihan yang bijak. Gunakan perkhidmatan kami untuk tingkatkan peratusan lulus permohonan anda. Perkhidmatan kami boleh dikatakan percuma tanpa sebarang deposit atau bayaran upfront.

Anda hanya perlu semak kelayakan anda melalui sistem kami di laman web ini untuk memohon pinjaman peribadi AEON iCash.

KLIK DI SINI UNTUK SEMAK KELAYAKAN ANDA

UPDATE

Pihak kami tidak lagi menyediakan perkhidmatan memohon pinjaman peribadi bank. Walau bagaimanapun, pihak kami telah bekerjasama dengan agensi  lain untuk memudahkan anda mohon pinjaman peribadi secara online.

Anda cuma perlu pilih pinjaman peribadi yang sesuai dengan kelayakan anda melalui Sistem Semak Kelayakan yang kami sediakan dan baca lebih lanjut pada laman pinjaman tersebut untuk mohon secara online tanpa perlu walk-in ke bank.

Admin Pinjaman Peribadi Bank

Admin Pinjaman Peribadi Bank

Pengasas laman web Pinjaman Peribadi Bank yang ditubuhkan khusus untuk memudahkan proses memohon pinjaman peribadi melalui institusi-intitusi kewangan di Malaysia.

Kongsi ilmu ni

Klik butang sharing dan kongsi maklumat ni dengan rakan, pasangan dan saudara-mara anda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
WhatsApp
Telegram
Email
Print

Nak Tahu Anda Layak Mohon ke Tak?

Semak Kelayakan Anda melalui sistem semak kelayakan yang kami sediakan. Tak sampai 5 minit pun dari masa anda.

Update Terbaru

Pinjaman Peribadi Popular

Tinggalkan Soalan/Mesej/Komen

Ada sebarang soalan, mesej atau nak komen? Tanya atau tinggalkan mesej anda di bawah.

  • Rachat says:

    Macam mana saya nak apply credit card aeon?

  • Hanna says:

    Adalah pemohon yg bekerja dengan status kontrak layak untuk memohon?

  • Asyraf says:

    Hi klw sy nk apply aeon icash boleh terus pergi ke cawangan terdekat atupn kena buat online ?…

  • Mr x says:

    Insurans cover loan aeon tiap2 tahun ke kena bayar…terima kol dari staff aeon minta bayar tiap2 tahun insurans tuk cover loan

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mr x

      Maaf saya tak dapat bantu. Segala urusan berkaitan akaun pinjaman minta tuan rujuk terus dengan pihak AEON.

      Terima kasih.

  • nur jannah says:

    hai saya nak tanya sebelum ni payment saya deduct melalui acc bank tapi saya ingin batalkan balik auto deduct boleh ke? mohon pencerahan.

    terima kasih

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @nur jannah

      Hi,

      Hal berkaitan akaun pinjaman cik perlu rujuk terus dengan pihak AEON kerana keputusan akan dibuat berdasarkan akaun cik.

      Terima kasih.

  • muhamad amirul akmal bin pauzi says:

    sya nak tnya gaji sya rm900 layak ka untuk memohon? kerja tetap kerajaan

  • RYAN says:

    Hai. Sebagai pemandu GRABCAR boleh mohon pinjaman tak? pendapatam mingguan sekitar RM500 hingga RM600. Pendapatan bulanan sekitar RM2000-RM2500. Ada Weekly Partner Statement. TQ

  • SazLy says:

    Salam sejahtera.. Nak tanya, gaji bersih saya dlm rm1800-1900, Berapa jumlah maksimum yang boleh saya buat pinjaman ?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      Salam Sejahtera,

      AEON iCash selalunya boleh lulus dari 8 hingga 12 kali ganda gaji bersih. Ini cuma anggaran, jumlah terakhir akan ditentukan oleh pihak AEON.

      Untuk maklumat lanjut boleh baca di => AEON iCash Personal Financing

      Terima kasih.

  • izzat says:

    hai,tumpang tnya..saya ada buat pinjaman aeon untuk membeli barang , baru sahaja mula appvore pinjaman tersebut..jadi saya ingin memohon pinjaman peribadi pula..gaji kasar saya rm2000++.layak tak untuk saya memohon pinjaman peribadi dengan aeon kredit?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @izzat

      Boleh mohon. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk di AEON iCash Personal Financing.

      Terima kasih.

      • tengku says:

        hello admin, saya ada buat pembelian motor dgn aeon.9 bulan yang lalu, dan pernah sekali tertunggak tapi aeon dah potong melalui bank cara automatik bulan lalu. boleh kah saya memohon pinjaman peribadi dalam masa terdekat ni? dan tujuan saya memohon pinjaman peribadi disebabkan tersalah pilih syarikat pinjaman berlesen kerana terdesak saya buat pinjaman rm5k dan kena bayar balik rm790 sebulan dlm masa setahun. saya nak buat loan aeon untuk tutup balik hutang tu.layakkah?

        • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

          @tengku

          Pembelian motor AEON Easy Payment tak ada kaitan dengan AEON iCash, jadi tak perlu tunggu 6 bulan tempoh bertenang.

          Semak laporan CCRIS sekiranya pinjaman berlesen tersebut dimasukkan ke dalam rekod CCRIS. Jika ada dinasihatkan tunggu 6 bulah tempoh bertenang sebelum mohon semula. Jika tak ada, boleh terus mohon.

          Terima kasih.

      • tengku says:

        tolong bagi panduan supaya permohonan saya lulus. awal bulan jun aeon ada menghantar msg bahawa saya adalah express member dan ada mendapat profit untuk loan application yg seterusnya.

  • mohamad azuan says:

    ingin menambah pinjaman peribadi aeon..boleh kah?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @mohamad azuan

      Untuk overlap AEON iCash, tuan perlu bayar lebih dari separuh pinjaman. Contoh tuan pinjam RM10,000 – tuan dah bayar RM5,000 atau lebih.

      Terima kasih.

  • Husaini says:

    Hai.sy nk brtnya.gaji basic sy 1300.tp gaji kasar 1600..soalan, adakah sy layak buat pinjaman?

  • JUMAH BIN JAILANI says:

    saya under AKPK bolehkah saya dapatkan loan untuk membeli kenderaan?

  • uneswari.G says:

    Hi Management, I need to apply personal loan. pls contact me

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @unesware.G

      We do not provide that kind of service, as stated on the article above.

      Terima kasih.

  • fiera93 says:

    saya basic 1300.. tapi gaji kasar saya dalam 1700 boleh kah sy mohon pinjaman ni?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @fiera93

      Kat atas dah tulis kelayakan memohon ialah gaji kasar RM1,500 ke atas. Gaji kasar cik RM1,700 – jadi layak mohon.

      Terima kasih.

  • Nurul says:

    Bole hubungi saya…saya perlukan secepat mungkin.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Nurul

      Maaf kami tak ada perkhidmatan hubungi orang.

      Minta cik baca panduan di atas dari mula SAMPAI HABIS untuk maklumat lengkap.

      Terima kasih.

  • MAT ZAIDI BIN SHARIFF says:

    Kalau nak pinjam kali ke2 boleh ke?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @MAT ZAIDI BIN SHARIFF

      Boleh jika dah habis bayar atau dah bayar lebih dari separuh pinjaman.

      Terima kasih.

  • Firdaus says:

    Kalau basic RM1300 x boleh ke

  • Ritie says:

    Saya mahu loan

  • Nurhana najwa says:

    Pm nombor untuk whatsapp

  • kong pook hou says:

    saya nak mohom pinjam personal loan

  • Miko Chang says:

    i ada terima message dari staff namanya : Haizad sales Exexcutive dari Aeon Credit Service.
    boleh tanya orang ni memang dari Aeon credit ?
     

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      Maaf saya tak tahu – saya tak kerja dengan AEON 😅

      Minta cik rujuk dengan pihak AEON Credit ye.

    • Siti khadijah binti dahaman says:

      Saya nak tanye pasal pinjaman yg saya mohon lulus atau tidak. Lama sangat dah

      • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

        @Siti khadijah binti dahaman

        Puan perlu semak dengan pihak AEON, atau pegawai yang uruskan permohonan puan.

        Terima kasih.

  • Abdul Rahman says:

    Boleh tahu tak, saya ada Ctos dengan P1wimax, amount 2k. Boleh ke apply? 

  • Nurul says:

    Cik, tak boleh ejas ke kalau basic rm 1300

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Nurul

      Syarat kelayakan gaji tak boleh ejas. Syarat lain seperti yang melibatkan skor markah atau skor kredit mungkin Bank boleh beri budi bicara.

      Terima kasih

  • Kamal says:

    Saya ada rekod ccris tunggakan pinjaman PTPTN, boleh ke apply pinjaman Aeon ni?

  • Nurul says:

    Salam, saya nak tanya kalau nk buat pinjaman gaji kasar kena Rm 1500,saya tengok 1 februari 2019 sudah update.

  • Shahrul says:

    Apa number whatsapp admin.. Saye cari dari atas sampai ke bawah tak jumpa

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Shahrul

      Maaf kami dah tak buat servis permohonan pinjaman peribadi – seperti yang dinyatakan di ruangan update. Sebarang soalan atau kemusykilan boleh terus tanya di ruangan komen ni.

      Terima kasih.

  • Hamizi Bin Rasid says:

    Tuan kalau tak ada bank statemen, slip gaji dan penyata epf ada boleh mohon tak tuan.

  • Faizal says:

    Kakitgn kerajaan boleh apply ke loan ni?

  • Faiz dinie says:

    Sy ada pertanyaan..sy masih ada lagi balance 10bulan untuk personal loan eaon..boleh saya buat lgi personal loan dekat aeon credit

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Faiz dinie

      Untuk overlap AEON iCash tuan perlu dah bayar lebih dari separuh pinjaman. Contoh tuan pinjaman RM10,000, tuan dah bayar RM5,000 ke atas.

      Terima kasih.

  • abdulmutalib says:

    apsal saya asyik gagal?wlupun nilai pinjaman sedikit?dokumen sya smua lengkap,basic 920 sebulan.kata at least 800 pun boleh

  • Rahayu Arifin says:

    Borang BE tu kli xde xpe kan

  • andra says:

    Hai, saya ada dapat panggilan telefon dari pegawai aeon credit dan dia tanya saya sedikit sebanyak mengenai background pekerjaan apa semua. Saya nak tanya ini belum confirm lagi kan sama ada application saya approve atau tidak. Mphpn pencerahan.

    Terima kasih

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @andra

      Hai. Call yang cik terima tu menandakan loan cik telah diproses, dimana call tersebut adalah call pengesahan untuk banker AEON nak sahkan maklumat pemohon sama atau tidak seperti yang diisi pada borang.

      Lepas call pengesahan, jika tak lulus cik akan terima SMS tak lulus, kalau lulus cik akan terima E-Mail/SMS permohonan berjaya. Kalau lulus bawa IC dan maklumat akaun bank (buku bank atau print statement online banking) ke cawangan AEON terdekat untuk sign agreement.

      Terima kasih.

  • MOHD ASHRUL BIN ABU BAKAR says:

    Saya dh memohon personal loan dgn aeon sebanyak 2x. Tapi semua gagal…baki gaji saya tinggal dalam RM700.00 kata boleh kautim…tapi loan saya reject jg…minta penjelasan…

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @MOHD ASHRUL BIN ABU BAKAR

      AEON iCash perlu gaji bersih minimum RM800 sebulan atau RM9,600 setahun untuk mohon, kalau tak cukup syarat kelayakan tu memang banker AEON tak akan proses langsung permohonan. Tuan tanya balik pihak yang cakap boleh “kautim” tu kenapa permohonan tuan direject.

      Terima kasih.

  • Mohammad Erwandi Bin Jubli says:

    Gaji bersih RM800 keatas.
    Tanpa slip gaji,cuma ada surat pengesahan dari majikan.
    Area Sarawak.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohammad Erwandi Bin Jubli

      Seperti yang dinyatakan kat artikel di atas, syarat utama perlu ada slip gaji. Semua pinjaman bank perlu ada slip gaji untuk mohon. Tuan boleh minta majikan buat slip/baucar gaji.

      Terima kasih.

  • Razehan md arif says:

    Bole ke buat pinjaman baru kalau masih ada pinjaman lama

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Razehan

      Untuk overlap AEON iCash perlu dah bayar lebih dari separuh pinjaman. Contoh pinjaman lama RM5,000, perlu dah bayar RM2,500 atau lebih, baru boleh buat pinjaman baru (overlap).

      Terima kasih.

  • Putlih suhana says:

    Sya dah semak kelayakan ,,ok tp tggu agen Aeon call klu boleh sya mak melalui online,,,,

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Putlih suhana

      AEON akan call untuk pengesahan, nak pastikan maklumat pemohon sama seperti yang dihantar pada permohonan. Ini untuk mengelakkan berlaku penipuan.

      Terima kasih

  • Sikin says:

    Kalau nak buat loan aeon personal biasa berapa lama proses tu ? Boleh tak terangkan detail melalui whatsapp

  • NURSHAKILA BINTI KHARUDDIN says:

    macam mana sy nak buat personal loan ya.

  • Nurul says:

    saya nak tanya , saya baru apply personal loan untuk beli phone and baru saja approve . boleh tak saya nak tukar alamat emergency contact ? saya belum sign agrement lagi .

  • alleysa azzahra says:

    saya nak tanya, cas perhikmatan di kenakan selepas loan di kreditkan ke dalam akaun atau sebelum di kreditka

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @alleysa azzahara

      Caj yang dikenakan institusi kewangan seperti AEON untuk pinjaman peribadi akan ditolak daripada pinjaman yang lulus sebelum dikreditkan kepada akaun.

      Terima kasih

  • Lina says:

    Saya nk tnya Klau krja bru msok 4months , tpi epf stiap bulan ad caruman , just statement bank je just ad dua bulan sbb bru buka ? Layak ke mohon

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Lina

      Caruman EPF perlu sekurang-kurangnya 6 bulan caruman, dan penyata bank perlu 3 bulan terkini jika gaji dimasukkan/dikreditkan ke bank oleh syarikat. Jadi cik tunggu dulu sampai dokumen lengkap baru mohon.

      Terima kasih

  • Prestene says:

    Saya dah 3 bulan tak bekerja dan baru bermula bekerja november lepas. Mcm mana kelayakan untuk memohon pinjaman.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Prestene

      Maaf tak layak. Perlu sekurang-kurangnya 6 bulan bekerja dengan syarikat yang sama.

      Terima kasih.

  • mohd nazim says:

    rugi betul saya baru jumpa blog ni. banyak informasi berguna. apply sendiri online kat web aeon. pinjaman xlulus, padahal bagi dokumen semua cantik je lengkap xde masalah dan masa yg sama ada easy payment loan motor dgn aeon dah 8 bulan, repayment xpnh sangkut. saya xde ctos ccris semua. mungkin sebab skor rendah tu yg xlulus.

  • ANNA says:

    KALAU KITA MEMANG PEMEGANG LOAN PERIBADI AEON KALAU NAK TAMBAH NILAI BOLEH TAK

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @ANNA

      Saya andaikan cik maksud untuk overlap loan. Untuk overlap loan AEON iCash, cik perlu dah bayar lebih dari separuh pinjaman. Contoh pinjam RM10K, cik dah bayar RM5K ke atas, baru boleh overlap.

      Terima kasih

  • weng says:

    Jika basic Rm1200, dah kerja 2 tahun, tiada apa2 komitmen & pinjaman bank, layak tak utk mohon?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @weng

      Layak mohon AEON iCash Personal Financing, atau CIMB Xpress Cash. Tetapi, jumlah lulus mungkin sikit sebab tiada rekod kredit dengan bank.

      Terima kasih.

  • anaz says:

    hi, jika saya mau membuat pinjaman RM40,000 berapakah kelayakan gaji yang diperlukan?

  • Aiza says:

    hi, saya nak tanya…jika permohonan saya sebelum ini tidak lulus, boleh tak saya buat permohonan lain? kena tunggu berapa lama baru boleh mohon lain?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @aiza
      Sebaik-baiknya tunggu 6 bulan tempoh bertenang sebelum mohon semula dengan bank yang sama. Terima kasih.

  • Filzafyantiera ujuh says:

    Mcam MNA aply

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Filzafyantiera ujuh

      Baca artikel di atas di bahagian “Bagaimana Untuk Memohon Pinjaman Peribadi AEON iCash?”

      Terima kasih

  • aman aziz says:

    hai saya ingin bertanya mengenai personal loan aeon. mcm mana ya kalau gaji bersih dlm lingkungan 900 tetapi kalau sy xdtg kje gji akan dipotong. so totally sometimes xdpt la 900 tu. kadang saya dpt around 7++ atau 8++. boleh kah kalau saya ingin membuat permohonan loan? lepatuh saya tiada sebarang komitmen cuma ada ptptn sahaja tapi saya sudah buat penangguhan. mohon pencerahan plis. benar2 perlukan pertolongan skrg

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @aman aziz

      Syarat kelayakan utama AEON iCash ialah gaji bersih setiap bulan RM800 ke atas, atau gaji tahunan RM9600 ke atas. Cuba kira balik gaji dalam tempoh 12 bulan sebelum ni cukup tak RM9600? Jika cukup boleh cuba mohon. Kalau tak cukup RM9600 – tak layak kerana tak menepati syarat utama.

      Tunggakan PTPTN juga boleh buat permohonan tak lulus jika gaji rendah.

      Terima kasih

  • nizam says:

    Saya ingin membuat loan untuk menyelesaikan hutang2 dengan bank lain boleh ke?

  • nizam says:

    Saya nk buat overlap hutang dgn bank2 lain boleh ke?

  • Risindran Nair says:

    Hi. Saya dah apply loan, tapi kena reject sebab document tak lengkap. Sebab saya bagi payslip bulan 7. I tak bagi yg latest punya, sekarang saya ada latest payslip. Blh tak saya apply skali lagi?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Risindran Nair
      Sebaik-baiknya tunggu 6 bulan tempoh bertenang sebelum mohon semula dengan bank yang sama. Terima kasih.

  • juju says:

    saya cuma ada 2 bulan bank statement dan 3 bulan slip gaji yg latest adakah saya layak memohon

  • Mohd salleh bin Ngatijan says:

    Assalam..saya bekerja sendiri/berniaga..ada ssm..slip bank..to xde borang byr cukai tu sbb blum layak byr cukai..bole ke mohon?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohd Salleh Bin Ngatijan
      Boleh cuba untuk AEON iCash kerana borang cukai adalah optional. Walau bagaimanapun pihak tidak menerima permohonan untuk bekerja sendiri buat masa ni. Tuan boleh cuba mohon di mana-mana cawangan AEON terdekat atau mohon secara online melalui laman web AEON. Terima kasih.

  • siti aisyah says:

    kalau ada hutang phone dari aeon bayaran tak pernah tunggak..

    boleh pinjam dari aeon lagi x admin ?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Siti Aisyah
      Boleh mohon AEON iCash. AEON Easy Payment (hutang phone) tak sama dengan AEON iCash. Terima kasih.

  • ehsan says:

    Saya ada apply utk i-cash aeon credit. Saya terlepas panggilan dari aeon credit. Adakah pihak aeon credit utk call semula?

  • shahrin says:

    apa syarat kelayakan potogan epf mcm berapa jumlah potogan yg layak untuk pinjaman yg cik urus ?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @shahrin
      Syarat kelayakan telah dinyatakan pada artikel di atas. Jumlah potongan EPF tiada jumlah minima asalkan gaji bersih RM800 ke atas setiap bulan (sekurang-kurangnya 6 bulan). Jumlah lulus untuk AEON iCash adalah antara 8 hingga 10 kali ganda gaji bersih. Terima kasih

  • Karim says:

    Pinjaman dari AEON memang membekalkan kaedah yang menarik. Semakin ramai orang yang pergi membuat pembiayaan pinjaman di AEON sekarang.

  • Idaifa says:

    Slmt ptg..maaf,sya nk tnya sekiranya saya masi ada bayaran utk loan kreta..adakah sya msi bleh membuat pinjaman d Aeon?

  • Shah says:

    Saya ada personal loan dgn aeon..thun dpn bln 10 hbis byar..boleh ke sy nk buat overlap?

  • Aliq says:

    Nak tanya masih berurusan atau tidak..hanya pertanyaan sebab saya ada apply tapi tak ada whatsapp ape2 pun..jadi kalau sudah tidak berurusan saya nak pergi walk in

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Aliq
      Masih aktif. Seperti yang dinyatakan pada laman selepas tuan isi borang, jika kami tak hubungi selepas 72 jam bermaksud kami tak dapat bantu untuk mohon atas sebab-sebab tertentu. Walaubagaimanapun tuan masih boleh mohon sendiri bank yang diingini. Terima kasih.

  • Nur Hidayah binti Hisham says:

    asyik x lulus je aeon. ctos report score dekat fair. dah dua kali apply. mana nak cari loan urgent ni ye

  • noorazmiezan bin nordin says:

    boleh tak bgi respons ..kulus ke tak

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @noorazmiezan
      Maaf tak ada rekod tuan isi borang atau mohon guna khidmat kami. Jika tuan mohon sendiri secara terus dengan pihak AEON, sila rujuk dengan pegawai yang uruskan loan tuan. Terima kasih.

  • hamidah binti hashim says:

    saya ada loan aeon untuk beli motor julai 2017, boleh kah saya mohon loan peribadi untuk tahun ini?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @hamidah
      Boleh. Loan motor AEON tak sangkut paut dengan AEON iCash. Cuma pastikan payment loan motor tu ok. Terima kasih.

  • FIQ says:

    sy ada komitmen bayaran loan kereta (CIMB BANK) kurang daripada tempoh 6 bulan..adakah saya perlu menunggu sehingga komitmen bayaran kereta cukup 6 bulan, untuk memohon pinjaman Aeon ini?

  • Aireen says:

    Sblom ne…staf eon ckp kalau sy buat pinjaman xada masalah…sbb pembayaraan sy selama ne xada masalah…so senang utk sy buat pinjaman….ble sy buat xlulus je…ble tanya sbb…xada jwapan…

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Aireen
      Selalunya pihak bank takkan beritahu sebab tak lulus dengan detail – ini untuk mengelakkan persaingan antara Bank. Terima kasih.

  • CHEONG CHUN TENG says:

    SAYA ADA KENA CTOS

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Cheong Chun Teng
      Kalau CTOS Bank/AEON, perlu settlekan dulu. Kalau CTOS Non Bank, boleh cuba apply. Terima kasih

  • mamat says:

    baru ni saya ada pergi aeon untuk buat pinjaman dan tengahari tadi sy dpt msj ni..boleh sy tahu kenapa pemohonan pinjaman saya kena tolak ya?

    RM0.00 Dear MUHAMAD ,we regret to inform that your AEON Cash application is unsuccessful.We hope to serve you again in future.TQ.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @mamat
      Maaf kami hanya boleh semak kenapa tak lulus jika mohon melalui pihak kami. Terima kasih.

  • Kelerance says:

    kalau dah ada slip gaji 3 bulan tapi epf baru 3 bulan masuk macam mana ya? dulu ada EPF, pastu sambung study. sekarang dh kerja baru. layak atau x?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Kelerance
      Maaf perlu kerja dengan syarikat sekarang sekurang-kurangnya 6 bulan. Terima kasih.

  • Hairudin bin bakar says:

    Saya nak buat pinjaman peribadi ada epf sliop gaji..gaji bersih 1900

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Hairudin bin bakar
      Baca artikel di atas bagaimana cara untuk memohon pinjaman. Terima kasih.

  • Hairudin bin bakar says:

    Saya nak buat pinjaman peribadi ada epf sliop gaji

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Hairudin bin bakar
      Baca artikel di atas bagaimana cara untuk memohon pinjaman. Terima kasih.

  • skrap pap pap says:

    kalau gaji bersih lebih kuraang RM950 berapa pinjaman yg layak untuk dipohon ya

  • kayu ubi says:

    Borang BE dan Resit pembayaran cukai <=== ini apa ya??

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @kayu ubi
      Borang BE adalah Borang nyata cukai pendapatan individu. Resit pembayaran cukai adalah resit yang dikeluarkan LHDN lepas pembayaran disahkan. Terima kasih. Jika tak ada borang BE, untuk AEON kami boleh adjust. Yang penting syarat lain seperti SSM dan Akaun bank syarikat lengkap. Terima kasih.

      • kayu ubi says:

        saya baru selesai isi borang semakan kelayak..dan lulus bila agaknya pihak tuan/puan akan menghubungi saya melalui whatsaap ye..

        • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

          @kayu ubi
          Borang semak kelayakan bukan borang permohonan. Kami akan semak kelayakan tuan dan jika kami boleh bantu, kami akan hubungi melalui email atau whatsapp untuk urusan permohonan. Perkara ini telah dinyatakan sebelum tuan tekan butang hantar borang. Terima kasih.

  • Zanafi says:

    Saya ada akpk selesaikan hutang kad kredit masa tu gaji rendah..boleh ke saya buat permohonan pinjaman…

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Zanafi
      Maaf kalau under AKPK tak boleh buat sebarang pinjaman bank. Settlekan dulu dengan AKPK. Terima kasih.

  • Adel says:

    Hi, sy nak tanya. Adakah pihak tuan akan menghantar sms untuk memaklumkan baki hutang pada si peminjam?

  • Juarin Bin Jingkan says:

    Saya nak tanya,pada 9 Jun 2018 Saya telah mengisi borang kelayakan Dan saya layak untuk memohon.berapa hari kah pihak Tuan untuk menyemak Dan membuat rujukan pada permohonan saya.terima kasih.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Juarin
      Selepas tuan mengisi borang tuan telah di bawa ke laman berjaya. Di laman tersebut telah dimaklumkan secara jelas berapa tempoh masa yang akan diambil, dan jika pihak kami tidak menghubungi dalam masa 72 jam menandakan pihak kami tidak dapat membantu pemohon untuk memohon pinjaman peribadi bank. Terima kasih.

  • norsakira binti mat said says:

    Saya nak Tanya saya nak buat loan peribadi tpi baru berkerja 3 bulan sudah confem kerja tpi basic gaji saya rendah boleh lepas ke?

  • Ariana says:

    Kalau tkde penyata epf macam boleh mohon ke?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Ariana
      Jika tiada EPF, gaji perlu dibayar ke bank oleh syarikat, bukan masuk sendiri atau deposit Cek. Sediakan dokumen 6 bulan slip gaji dan 6 bulan penyata bank yang ada transaksi gaji masuk. Terima kasih.

  • m.syazwan says:

    Salam Sejahtera, saya nak mohon pinjaman sebanyak RM 20,000. bagaimana kaedah atau cara yang perlu saya lakukan

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @m.syazwan
      Cara untuk mohon telah dinyatakan pada artikel di atas. Jika nak guna khidmat agensi kami untuk memohon, minta tuan isi Borang Semak Kelayakan terlebih dahulu untuk kami semak bank yang sesuai. Terima kasih.

  • m.syafawati binti chapli says:

    tolong respons segera

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @m.syafawati binti chapli
      Saya dah semak borang kelayakan yang puan isi. Mohon maaf kami tak dapat bantu puan untuk mohon pinjaman peribadi bank. Terima kasih.

  • zana says:

    saya adalah pekerja sambilan harian di salah satu Kementerian Kerajaan. Bolehkah saya membuat pinjaman peribadi sekiranya tidak mempunyai slip gaji. ini kerana gaji saya dibayar melalui Baucar. Gaji RM1800/sebulan . Mohon pencerahan. Terima Kasih

  • Aminnuddin mohd nor says:

    Salam encik..sy dh isi borang semakan ..
    Blh saya tahu brp lama bru blh tahu lepas atau tak..terima kasih encik

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Aminnuddin mohd nor
      Maaf, sekiranya kami tak hubungi selepas 72 jam, bermaksud kami telah melakukan pre-screen dan mendapati kami tak dapat bantu. Terima kasih.

  • lailey says:

    saya terlepas nak jawab col dr bank ..nk tau status permohonan lulus atau x. tp tunggu2 xcol balik pun…

  • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

    @Din
    Boleh kalau ada slip gaji 6 bulan dan gaji dibayar ke bank.

  • Din says:

    Salam tuan. Company tmpat sy bekerja mmg bayar epf lambat 2 bulan. contohnya kalau skrg bln 5, mreka baru nk bayar utk bulan 3. Tp company ada bg bonus stiap 3 bulan, ada elaun tetap. Lepas tak buat loan?

  • Asyraf MD NOH says:

    Assalamualaikum..saya ada penyata bank untuj 4 bulan..boleh ke mohon loan??

  • Jamilah says:

    Abang saya ada membuat loan kereta menggunakan nama saya pada bulan 10 2016..kalau saya mahu membuat pinjaman aeon,dlm masa terdekat ni,pinjaman saya boleh approve ker?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Jamilah
      Boleh mohon. Lulus atau tidak masih bergantung kepada kelayakan. Terima kasih

  • Jiela says:

    Nak tanya,baru-baru ni saya ada mengisi pinjaman aeon secara on9..tadi dapat result pinjaman tidak lulus,mungkin sebab saya lupa upload statement bank saya dan borang BE..gaji saya RM1000 bersih..lagipun sebelum memohon secara on9 ni,saya tidak pernah membuat apa2 pinjaman bank.berapa lama tempoh baru saya boleh memohon pinjaman bank semula?..

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Jiela
      Untuk AEON iCash, dicadangkan 6 bulan tempoh bertenang sebelum mohon semula.

  • jue says:

    nak tanya saya nak buat overlap aeon tapi saya baru bayar 2 tahun 4 bulan…sekiranya saya bayar in advance lagi dua bulan untuk cukupkan jumlah separuh bayaran dari pinjaman tersebut pada bulan ini..bulan depan saya mohon overlap boleh ke lulus loan saya tu?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @jue
      Untuk AEON, Jika dah bayar lebih dari separuh pinjaman(termasuk interest) boleh overlap. Lulus atau tidak bergantung kepada kelayakan dan faktor-faktor lain.

  • ila says:

    Salaam..nk Tanya. Kalau gji xmasuk Bank kan tpi epf Ada slip gji ada boleh mohon x

  • MAN says:

    KENAPA TAK DAPAT SEMAK KELAYAKAN

  • kavitha muniandy says:

    hw to apply in online..

  • Rohana says:

    Saya pernah membuat personal loan dengan Aeon Credit…baru setahun pinjaman dibayar. Bolehkah saya memohon pinjaman untuk akaun kedua tanpa overlap?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Rohana
      Untuk AEON iCash perlu bayar lebih dari separuh pinjaman sekiranya ingin overlap atau buat pinjaman baru. Cth cik pinjaman RM5,000, cik perlu bayar lebih dari RM2,500 untuk pinjaman baru, atau overlap.

  • NORSYAHIRAH BINTI ABDUL GHAFAR says:

    saya dah kerja lebih 6 bulan tapi baru tukar kerja selama 2 bulan di tempat baru. bolehkah saya apply loan?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Norsyahirah
      Dinasihatkan tunggu 3 bulan slip gaji untuk memudahkan urusan permohonan. Terima kasih.

  • RASHID BIN BELY SARIO says:

    *snipped*

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Rashid
      Maaf saya padam alamat yang tuan beri kat komen. Kalau nak mohon pinjaman peribadi guna khidmat kami, sila isi borang semak kelayakan yang disediakan. Tak perlu beri alamat kepada kami kerana semua urusan dilakukan secara online melalui email atau WhatsApp. Terima kasih.

  • NGALANG ANAK NUING says:

    Helo,macammana nak apply utk pinjaman peribadi..? Any wssp no or else..?

  • sarah says:

    Salam,
    Jika saya ada ccris ptptn tapi saya sudah selesaikan tunggakan tuh dan saya ada loan kereta payment cantik every month. layak x saya nk apply loan aeon?
    tq. harap dpt jawab persoalan saya.

  • Hidayah says:

    saya nak tanya kalau penyata kwsp tak ada boleh ke?
    Atau memang perlu ada untuk permohonan.
    saya sudah terima email,untuk dokumen lain saya sudah ada tapi penyata kwsp sahaja yang belum ada..

  • Hidayah says:

    Tadi pagi saya telah membuat permohonan kelayakan untuk personal loan 20k.
    Jadi saya nak tanya berapa lama nak tunggu kelulusan?

  • mira says:

    saya nak buat pinjaman 20000
    jadi jagi basic berapa utk kelulusan.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @mira
      Gaji bersih RM2,000 ke atas dan ada sekurang-kurangnya satu komitmen dengan bank, atau ada rekod pinjaman dengan bank. Terima kasih

  • Majory benjamin says:

    After submit,brp lama tunggu for u to get in touch?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Majory benjamin
      24hrs to 48hrs.If we didn’t get back to you after 72hrs, please assume that we cannot help you on your application. Thanks

  • NOR says:

    NAK TANYA ADIK SY NK BUAT PERSOANL LOAN DGN AEON.
    SEBELUM NI DIA ADA HUTANG KERETA DGN AEON.
    PAMYEMTN CANTEK.. CUMA PTPTN.
    BOLEH APPLY TAK PERSONAL LOAN

  • Sivashankar says:

    I Sudah buat application tapi I bagi nombor telefon silap.i Sudah tunggu Satu minggu.i may tahu application saya Sudah Lulus belum.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Sivashankar
      Sila hubungi pihak AEON untuk pengesahan. Kami hanya boleh uruskan jika mohon melalui pihak kami. Terima kasih

  • Sivashankar says:

    Hi I may check untuk sivashankar loan application

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Sivashankar
      Maaf kami tak bantu sekiranya tak mohon melalui pihak kami. Sila hubungi pihak AEON untuk maklumat lanjut Terima kasih

  • Nurazlinah binti adin says:

    Kalau nak membatalkan permohonan macam mana ya?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Nurazlinah
      Kalau dah mohon(dah submit dokumen) boleh tolak semasa AEON call untuk pengesahan. Kalau baru isi borang semak kelayakan, boleh maklumkan semasa pihak kami hubungi nanti. Jika pihak kami tak hubungi, tak perlu buat apa-apa. Terima kasih.

  • Nur aziah says:

    Boleh bagi no telefon tak untuk saya contact.. No ws lg bagus..

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Nur Aziah
      Maaf, untuk memudahkan urusan kami hanya menghubungi mereka yang ingin menggunakan perkhidmatan kami untuk memohon pinjaman peribadi bank, iaitu yang telah mengisi Borang Semak Kelayakan. Terima kasih.

  • Reno says:

    Hii..kalau sya nk buat personal loan lgi bolh tk..sbab last year sya ada buat personal dkat aeon jga..

  • hafis says:

    sy pernah ada rekod dgn aeon personal loan..tapi dh pun buat full settelemnt pada bulan 4 2017..sy kerja swasta gaji 15000.cris dn ctos smua clear…ada epf..adakah sy layak utk memohon?

  • Mohd kamal ariffin bin sulaiman says:

    Saya nk tnye..baru ni aply nk wt pinjaman kali kedua..pertama pnye dh habis..hq suh send slip gaji..kmudian call untuk pengesahan..tp xde pn cll lagi ni…bleh semak x

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohd kamal ariffin
      Maaf kami hanya boleh semak jika memohon melalui pihak kami. Jika tuan mohon sendiri, sila tunggu sms atau call dari AEON. Terima kasih

  • Martin says:

    Hi…kalau ccris kereta tunggak 2 bulan boleh memohon kah??atau mesti clear dulu..selepas clear,berapa lama tunggu untuk memohon?

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Martin
      Untuk AEON maksimum tunggakan kami boleh adjust ialah 2 bulan. Maksud boleh adjust di sini ialah ada tunggakan tak lebih 2 bulan dalam rekod CCRIS, terkini atau yang lepas-lepas. Tunggakan sekarang tu tetap kena settle dulu sebelum memohon.

  • Siti nurwardah bd says:

    Kalau da isi borang kelayakan disini..lepas tu walk in sendiri ke eon ..blh ke??ataw akan ganggu kelulusan pinjaman

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Siti Nurwardah
      Borang semak kelayakan yang kami sediakan hanya untuk semak layak atau tidak untuk memohon melalui pihak kami. Sekiranya layak baru pihak kami akan hubungi untuk urusan memohon pinjaman AEON atau bank lain. Tiada masalah sekiranya cik ingin memohon sendiri pinjaman secara terus melalui AEON. Cuma sekiranya dah mohon sendiri, pihak kami tak dapat memohon bagi pihak cik. Terima kasih.

      • Siti nurwardah bd says:

        Jadi saya layak ke tidak?sy ada isi borang kat sini hari tu

        • Siti nurwardah bd says:

          Cik kalau ada pernah tertunggak bayaran kereta sebulan dan sudah selesaikan di bulan berikut nya..kena tunggu berapa bulan untuk nama tak disenarai dalam ccis

          • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

            @Siti Nurwadah
            CCRIS bukan blacklist. Secara mudah CCRIS ni sistem yang simpan rekod kredit kita. Bayar ikut time atau lewat bayar semuanya disenaraikan rekod CCRIS. CCRIS ni dijadikan rujukan oleh Bank untuk lihat rekod kredit kita ok atau tak.

        • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

          @Siti Nurwadah
          Jika kami tak hubungi cik semula selepas 72 jam dari tarikh cik isi borang, bermaksud kami tak dapat bantu cik untuk mohon pinjaman peribadi bank. Walaubagaimanapun cik boleh cuba mohon sendiri dengan bank yang diingini. Terima kasih

  • Sophia says:

    boleh tak bagi anggaran percent cas perkhidmatan kamu? supaya kami tahu berapa anggaran potongan kamu sebelum meneruskan proses selepas semakan kelayakan… kami prefer cimb bank.. kalau kami tak tahu cas kamu mestilah kami ragu-ragu untuk meneruskan proses tu. Sedangkan kami memang mahu cuba…

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Sophia
      Caj bergantung kepada jenis bank, jenis loan, dan jumlah yang dimohon. Semak kelayakan hanya pre-screen awal untuk tentukan layak atau tidak, bukan terus memohon pinjaman. Jika layak pihak kami akan hubungi melalui E-Mail atau Whatsapp untuk urusan selanjutnya. Kami tak lakukan sebarang potongan terhadap loan yang lulus, duit loan 100% masuk akaun pemohon. Caj perkhidmatan kami bayar secara manual lepas duit loan masuk dalam akaun.

  • Mohammad safwan says:

    Kalau nk thu lulus atau tak..mcm mana ye??…dh masuk 3hri ni tunggu…

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohammad Safwan
      Jika tuan mohon sendiri dengan AEON, tuan perlu berhubung terus dengan pihak AEON untuk keputusan permohonan pinjaman tuan. Kami hanya boleh semak status permohonan untuk mereka yang mohon melalui pihak kami.

  • empty says:

    ctos digi boleh buat tak. if settle ctos digi brpa lama leh apply loan aeon

  • Rosianah Binti Mohamad says:

    Sya suda membuat pinjaman d aeon tetapi gagal, xtau masalah apa.. bole ka sya membuat sekali lgi ??

  • Abd rahman b ismail says:

    Kali pertama sy pohon.gagal…sbb ada citos celcom..sy dah clear citos celcom..sy pohon kali ke2 pada 10/1/2018.. aeon replay msj permohonan sy gagal..kenapa? Sbb kenapa gagal aeon tak bg tau pon???
    Mohon aeon servies cek blik…
    Tq..

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Abd Rahman
      Maaf kami tak dapat bantu sekiranya tuan tak mohon melalui pihak kami. Minta tuan berhubung secara terus dengan pihak AEON untuk maklumat lanjut.

  • Mohd Firdaus says:

    Assalam..sy telah walk in ke bank dn tlh mgisi borg..pgawai tlh call n mmberi thu tlh submit.. skrg tlh lbih 7 ari mnunggu tp blum dpt kputusan..whatapps pgawai pn xreply.dh semak mlalui sms pn xde feedback.. mohon pencerahan.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohd Firdaus
      Maaf kami tak dapat bantu sekiranya tuan tidak memohon melalui pihak kami. Sila tunggu maklumbalas dari AEON.

      • Nadratul nisa binti gazalli says:

        Assalanualaikum selamat pagi tuan…. saya nak loan cm saya nak isi borang ae?

        • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

          @Nadratul nisa
          Wsalam. Kat artikel di atas ada explain detail bagaimana nak mohon dan link untuk isi borang. Terima kasih

  • Hasbullah says:

    Mksud tuan page kt semakan kelayakan tu adalah borang ya?

  • Hasbullah says:

    Assalam..bbrapa hari lalu sy dh send kpd phk tuan utk semakan klayakan.Hingga hari ini sy msh blum trima apa apa email dri phk tuan.Jika x dpt,tlg mklumkan sy awal.Sy blh cri altrnatif lain..tq

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Hasbullah
      Wsalam. Selepas tuan mengisi borang, laman seterusnya memberitahu sekiranya pihak kami tidak menghubungi tuan selepas 72 jam menunjukkan pihak kami tidak dapat membantu tuan untuk memohon pinjaman peribadi bank. Terima kasih.

  • TAN KO XIN says:

    boleh ka i mohon pinjaman aeon, 3 month payslip

  • Nicole says:

    Nak tanya kalu ad ccris bank bole pohon k?

  • Mohammad safwan says:

    Kalau penyata bank xada…boleh mohon ke kt kaunter aeon???

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohammad Safwan
      Jika gaji dibayar tunai (tiada penyata bank), perlu slip/baucar gaji 6 bulan dan caruman KWSP 6 bulan terkini.

  • SHARIN BIN RAHIM says:

    Saya ada buat pinjaman dengan EONBANK.macam mana nak tahu lulus ye.??sebab dah seminggu saya buat.

  • Roslan hamid says:

    Saya dh isi borang..nanti tolong semak ye..

  • Nurul Atiqah Binti Rubian says:

    Sekiranya list nama senarai dlm ctos & ptptn adakah layak

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Nurul Atiqah
      CTOS kalau bukan bank boleh, kalau bank/AEON tak boleh. CCRIS PTPTN kami boleh adjust untuk AEON, Hong Leong, dan Al-Rajhi.

  • Mohammad isma bin hamis says:

    Ya tuan tapi nombor wasp pihak tuan.tempuhari sy minta no wasp pihak tuan utk mem7dahkan penghantar dukomen.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohammad Isma
      Untuk AEON dokumen dihantar melalui E-Mail. Minta tuan baca sampai habis E-Mail yang pihak kami hantar untuk memudahkan urusan. Terima kasih

  • Mohammad isma bin hamis says:

    Sy sudah semakan dalam semakan kelayakan sy layak memohon pinjaman.tapi masalahnya macam mana menghantar dukomen.tiada wasp pihak sykt..utk memudahkan menghantar dukomen.tq

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mohammad Isma
      Tolong semak E-Mail yang tuan masukkan ketika mengisi borang kerana pihak kami telah menghantar E-Mail kepada tuan. Terima kasih

  • mohd faiz says:

    Klau xder epf blh ke tn?

  • KF says:

    Salam nak tanya, nama saya ada dalam senarai pemohon tak? Sy dah isi borang semak kelayakan semalam.

  • awg says:

    kenapa saya x dapat2 lg… saya walk-in ke AEON bank…kali pertama dan kedua..bank call my parents..tp parents sy tidak angkat call…and then sy walk-in skali lg ke aeon bank..utk kali ketiga…dh mohon utk kali ketiga pd awal bln oktober lepas..tp sampai skrang bank tersebut tidak call sya……bagaimna sy hendak selesaikan masalah tu..???

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @awg
      Bagaimana nak selesaikan masalah tuan? Hubungi AEON, atau pegawai yang menguruskan loan tuan. Kami tak dapat bantu tuan jika tuan tak mohon melalui kami kerana kami tak ada detail tuan. Pihak kami juga tak berurusan dengan pegawai AEON yang menguruskan loan tuan. Mohon maaf kerana tak dapat bantu.

  • Mr-Xero says:

    klau gaji by hands .. perlu duit bank masuk berapa tiap2 bulan…dh lama kja epf pon dah lama jalan… cuba loan untuk 10k .

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Mr-Xero
      Gaji cash perlu ada slip/baucar gaji. Duit masuk bank tak dikira sebab gaji cash. Gaji cash tak perlu statement bank, cuma perlu slip/baucar gaji 6 bulan dan caruman epf(minimum 6 bulan).

  • Ryan says:

    saya dah hantar info melalui borang semak kelayakan, tapi masih tiada respon dari pihak tuan sampai sekarang.

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Ryan
      Sila beri pihak kami 24 hingga 72 jam untuk menghubungi tuan. Sekiranya kami tak hubungi selepas 72 jam, bermakna kami telah melakukan pre-screen dan mendapati pemohon tidak layak. Thanks.

  • hafiz says:

    kalau saya nak buat pinjaman 20k, berapa jumlah duit yang akan masuk ke dalam akaun saya?

  • Julia says:

    Saya dah apply 16.11 tp blm dpt apa2 feedback..16 hari smpai skrg ..bila check dlm proses..hermmm

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Julia
      Maaf, kalau cik apply sendiri dengan AEON, pihak kami tak dapat bantu. Cuba hubungi terus pegawai loan yang uruskan loan cik.

  • Muhammad pizun says:

    Kalau**

  • Muhammad pizun says:

    Kali sblm 6 bln mmg xblh ka [email protected]???

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Muhammad pizun

      Untuk AEON tu syarat utama. Dengan bank lain boleh cuba. Isi borang semak kelayakan dulu yang kami sediakan dulu untuk semak bank yang sesuai.

  • Muhammad pizun says:

    Saya penah Cuba mnggu lpas untk buat pinjaman peribadi..tp gagal sbb EPF saya x cukup 6 bln…klu saya Nk Cuba sekli lagi bolh? Dgn slip gaji yg 6 bln berkerja??

  • Rosdi bin hamir says:

    Saya dah mohon 4hri tk dpt jwpan lg ni

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Rosdi

      Tuan mohon dengan isi borang semak kelayakan di laman web ini atau secara terus dengan AEON? Saya tak jumpa nama tuan dalam senarai pemohon kami.

  • Reno says:

    Bila kita dh sign agremeent..bla duit bolh msuk dlm acc kita…

  • Saravanan rengeyen says:

    Bayar hutang

  • riyan says:

    kalau try mohon boleh ka? biarpun baru bekerja 4months?

  • riyan says:

    kalau 4bulan baru bekerja dan gaji 900 ke atas boleh mohon?

  • Muhammad adam says:

    Selepas memohon berapa lama masa yang diambil untuk dapat pinjaman??

  • Rianhidayat says:

    Saya berkerja sendiri..berniaga..ada trading lesen dan current account company..dah 2 tahun beroperasi..area Kota Kinabalu,Sabah..mohon pm saya d whatsapp Encik berkenaan pinjaman peribadi aeon..No.Tel +601125214853(Rian)..Thank you

  • Azrin says:

    Saya sudah apply untuk pinjaman 10k sila priksa sma ada layak atau tidak

    • Admin Pinjaman Peribadi Bank says:

      @Azrin

      Terima kasih kerana sudi mengisi borang permohonan. Kami akan hubungi tuan secepat mungkin sekiranya tuan layak untuk memohon.

      Thanks

  • Hairul Azmi bin A Rahman says:

    Pinjaman kali kedua

  • rosilah hendry says:

    how to loan via whatsapp?

  • Hasnah binti sidi harun says:

    Please give me detail how to apply personal loan by WhatsApp?

  • Nur shazwani says:

    Bagaimana memohon dan menghantardokumen melalui washapp

  • Sahmrun bin udin says:

    Ranau sabah

  • >