Pinjaman peribadi AKPK

Berikut ialah senarai pinjaman peribadi untuk ahli AKPK, iaitu individu yang berada di bawah Program Pengurusan Kredit (PPK) daripada AKPK. Sekiranya anda sedang mengikuti program ini dan berada di bawah pemantauan AKPK, ini adalah pelan pinjaman peribadi AKPK layak yang anda boleh cuba mohon.

Pelan pinjaman ini adalah daripada institusi kewangan seperti Pemberi Pinjaman Wang (PPW) atau Pinjaman Berlesen – pada masa sekarang dikenali sebagai Kredit Komuniti. Buat masa ini tidak ada pelan pinjaman untuk ahli AKPK daripada bank atau koperasi. Cuma syarikat pinjaman berlesen yang menawarkan pinjaman dan pembiayaan di dalam kategori ini.

Pinjaman peribadi untuk ahli AKPK

Seperti yang anda sedia maklum, mereka yang berada di bawah pemantauan Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit sukar untuk mohon pinjaman peribadi baru kerana masalah kredit yang dihadapi. Kebanyakan institusi kewangan tidak akan menerima permohonan kredit baru jika pemohon tersebut sedang mengikuti Program Pengurusan Kredit AKPK.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa institusi kewangan yang menyediakan pelan pinjaman peribadi untuk ahli AKPK, iaitu membenarkan pemohon di bawah pemantauan Agensi Kaunseling dan Pengurusan Kredit untuk memohon pinjaman tersebut. Tetapi, lulus atau tidak permohonan tersebut masih bergantung kepada institusi kewangan yang terlibat berdasarkan syarat dan terma yang telah ditetapkan. Sebagai contoh, pihak institusi kewangan akan menilai masalah kredit anda dengan pihak AKPK dan akan buat keputusan mereka daripada penilaian tersebut.

Pilih skim pembiayaan peribadi AKPK yang anda ingini daripada senarai di bawah dan klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut seperti syarat kelayakan memohon, jumlah pinjaman boleh dimohon, tempoh pembiayaan, dokumen yang diperlukan, caj dikenakan dan ketahui bagaimana anda boleh mohon pinjaman tersebut secara atas talian (online).

Senarai Pinjaman peribadi AKPK

Berikut ialah senarai Pinjaman Peribadi AKPK untuk tahun 2024. Klik butang "Mohon Sekarang" untuk maklumat lanjut tentang pinjaman tersebut seperti syarat kelayakan lengkap, dokumen yang diperlukan, caj yang dikenakan, dan bagaimana cara untuk mohon.

Pembiayaan Koperasi Konsumer Malaysia Berhad (KKMB)

Pembiayaan Koperasi Konsumer Malaysia Berhad (KKMB)
square-dollar
Jumlah pinjaman

RM5000 - RM150000

calendar-range
Tempoh bayaran

12 - 120 bulan

badge-percent
Kadar faedah/keuntungan

5.99% p.a

Pembiayaan Koperasi Konsumer Malaysia Berhad (KKMB) adalah sebuah pelan pinjaman peribadi Islamik yang berlandaskan konsep Tawarruq. Pelan ini ditawarkan oleh pihak KKMB dengan kerjasama daripada Bank Kerjasama Rakyat Malaysia (Bank Rakyat) khusus untuk kakitangan sektor awam. Skim pembiayaan KKMB ini menawarkan jumlah pembiayaan yang fleksibel dengan kadar keuntungan tahunan yang rendah untuk membantu anggota koperasi…

Mohon sekarang

Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Pembiayaan Peribadi

Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Pembiayaan Peribadi RCE
square-dollar
Jumlah pinjaman

RM2500 - RM150000

calendar-range
Tempoh bayaran

12 - 120 bulan

badge-percent
Kadar faedah/keuntungan

5.99% p.a

Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Pembiayaan Peribadi adalah pelan pembiayaan Islamik tidak bercagar yang 100% patuh Syariah. Pembiayaan ini khusus untuk kakitangan sektor awam. Antara ciri menarik pembiayaan ini ialah anda layak mohon walaupun anda disenaraihitamkan di laporan CTOS atau mempunyai tunggakan di rekod CCRIS anda. Mereka yang mengikuti program Pengurusan Kredit AKPK juga layak…

Mohon sekarang

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i
square-dollar
Jumlah pinjaman

RM2500 - RM250000

calendar-range
Tempoh bayaran

12 - 120 bulan

badge-percent
Kadar faedah/keuntungan

6.99% p.a

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i adalah pelan pembiayaan Islamik tidak bercagar yang 100% patuh Syariah. Pembiayaan ini khusus untuk kakitangan sektor awam. Antara ciri menarik pembiayaan ini ialah anda layak mohon walaupun anda disenaraihitamkan di laporan CTOS atau mempunyai tunggakan di rekod CCRIS anda. Mereka yang mengikuti program Pengurusan Kredit AKPK juga layak mohon.

Mohon sekarang

Sumber Tambahan

Ingin maklumat tambahan berhubung pinjaman peribadi? Dapatkan melalui sumber berikut.

Panduan Lengkap Pinjaman Peribadi

Segalanya yang anda perlu tahu tentang pinjaman peribadi di Malaysia.
Baca Sekarang

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi

Cari dan bandingkan pilihan pinjaman peribadi di Malaysia daripada institusi kewangan terpilih. 
Semak Sekarang

Soalan Lazim (FAQs)

Ada soalan tentang pinjaman peribadi? Dapatkan jawapan di laman Soalan Lazim Pinjaman Peribadi.
Dapatkan Jawapan

Glosari Pinjaman Peribadi

Keliru dengan terminologi pinjaman? Layari laman glosari untuk mengetahui apakah maksud sebenar istilah-istilah tersebut.
Lihat Glosari

Artikel & berita Pinjaman Peribadi

Kekal di hadapan dengan berita dan artikel pinjaman peribadi terkini di Malaysia.
Baca sekarang