Tentang Kami – Laman Web Pinjaman Peribadi

Selamat datang ke laman web Pinjaman Peribadi Bank. Laman web ini dibangunkan dengan tujuan untuk memberi maklumat dan informasi tentang pinjaman peribadi yang terdapat di Malaysia.

Pada mulanya, kami hanya menyenaraikan pelan pembiayaan peribadi daripada bank. Tetapi maklumat ini telah dikemaskini dan pihak kami telah mula menyenaraikan pelan pembiayaan peribadi yang ditawarkan oleh institusi kewangan selain bank seperti Koperasi dan Pemberi Pinjaman Wang Berlesen (PPW). Langkah ini dilakukan untuk memberi lebih informasi dan menawarkan alternatif bagi pinjaman peribadi bank kepada anda – pelayar laman web kami.

Pihak kami juga mula menyenaraikan maklumat berhubung kad kredit di Malaysia pada pertengahan tahun 2019. Maklumat-maklumat berkaitan kad kredit yang ditawarkan oleh institusi kewangan di Malaysia ini bertujuan untuk mendapatkan maklumat berkaitan kad kredit.

Misi Kami

Selain memberi maklumat lengkap dan informasi berkaitan pinjaman peribadi dan kad kredit di Malaysia, pihak kami telah membangunkan sistem semak kelayakan dan sistem carian kad kredit yang boleh membantu anda memilih pelan pembiayaan peribadi atau kad kredit yang sesuai dengan kelayakan dan keperluan anda.

Sistem semak kelayakan ini dibangunkan selari dengan salah satu misi kami, iaitu untuk mengelakkan pemohon dari memohon pinjaman peribadi atau kad kredit yang tidak sesuai dengan kelayakan mereka. Kebanyakan permohonan pinjaman peribadi dan kad kredit di Malaysia ditolak oleh pihak bank atau institusi kewangan kerana pemohon tidak menepati syarat-syarat yang dikehendaki.

Oleh itu, dengan menggunakan sistem semak kelayakan yang telah kami bangunkan, anda boleh memilih pelan pembiayaan peribadi atau kad kredit daripada bank atau institusi kewangan di Malaysia yang sesuai dengan kelayakan anda.

Ini dengan mudah dapat meningkatkan peluang lulus terhadap permohonan pinjaman peribadi dan kad kredit anda.

Pihak kami juga telah bekerjasama dengan syarikat seperti pihak RinggitPlus untuk memudahkan anda memohon pinjaman secara online, sepenuhnya. Anda tidak perlu bersusah-payah untuk walk-in atau pergi ke bank atau institusi kewangan yang anda ingini untuk mohon.

Hanya perlu masukkan nama dan nombor telefon anda, dan pihak RinggitPlus akan hubungi anda untuk menguruskan permohonan anda.

Jimatkan masa anda dan tingkatkan peluang lulus anda dengan perkhidmatan yang kami sediakan ini.

Visi Kami

Kami berharap supaya laman web ini dapat menjadi “One Stop Centre” bagi mereka yang inginkan maklumat lengkap tentang pinjaman peribadi yang ditawarkan di Malaysia.

Pihak kami sentiasa melakukan kemaskini terhadap informasi-informasi yang terdapat di laman web ini. Pihak kami juga akan terus menulis tentang panduan bagaimana untuk menguruskan kewangan anda dengan berhemah.

Dengan informasi dan maklumat yang terkandung di laman web ini, pihak kami berharap pengunjung akan mendapat manfaat sepenuhnya dan lebih celik minda terhadap skim pembiayaan peribadi dan jenis kad kredit yang ditawarkan di Malaysia.

Dengan ini, anda dapat membuat pilihan yang lebih bijak ketika memilih dan memohon pelan pinjaman peribadi atau kad kredit yang paling sesuai dengan keperluan dan kehendak anda.