Blog

Blog ini menawarkan berita dan artikel terkini berkaitan dunia kewangan seperti pinjaman peribadi, kad kredit, pembiayaan ASB, pengurusan kewangan, perbankan, ekonomi dan promosi terbaru yang pasti membantu. Anda boleh maklumat dan panduan mengenai topik-topik seperti tip penjimatan, perbandingan kad kredit, pinjaman paling berpatutan, strategi pelaburan jangka panjang dan banyak lagi yang akan kami kongsi bersama. Selain itu, Dapatkan juga berita dan analisis terkini tentang isu ekonomi, pasaran kewangan dan juga promosi menarik dari bank dan pengeluar kad kredit utama di Malaysia.

Bayaran Insentif Penjawat Awam Februari 2024
Penjawat awam dan pesara akan menerima insentif berjumlah sehingga RM2,000 pada 23 Februari 2024 ini. Perkara ini telah diumumkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika berucap di Kementerian Kewangan pada 6 Februari lalu. Bayaran Insentif Awal Kajian Sistem Saraan Perkhidmatan Awam (SSPA) akan diterima oleh semua penjawat awam dan pesara.
Kenaikan Cukai SST Google Workspace
Google telah mengumumkan kenaikan kadar Cukai Perkhidmatan dan Jualan (SST) mereka dari 6% kepada 8% kepada pengguna di Malaysia melalui kiriman E-Mel kepada pengguna Google Workspace. Menurut pihak Google lagi, kenaikan ini akan bermula pada Mac 2024 dan akan dipaparkan di dalam invois terbaru kepada pelanggan.
Berita / kewangan / 0 komen
KWSP i-Lindung Fasa 2 dilancarkan
Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengumumkan pelancaran program KWSP i-Lindung Fasa 2, sebuah inisiatif di bawah Pelan Perlindungan Ahli (PPA). PPA KWSP merujuk kepada pelan yang membolehkan ahli mengeluarkan dana daripada akaun 2, akaun 55, atau akaun untuk produk insurans atau Takaful.
Scam Memo JCL
JCL Credit Leasing Sdn Bhd dalam satu hantaran di laman Facebook mereka telah memaklumkan taktik terbaru "scammer" yang menyamar sebagai pihak JCL untuk mengelirukan dan menipu pelanggan.
Kempen 8x Mata Bonus CIMB Tahun Baru Cina 2024
Pemegang kad kredit CIMB, dapatkan 8x Mata Bonus dengan setiap perbelanjaan dalam negara dengan kempen 8x Mata Bonus CIMB sempena Tahun Baru Cina 2024. Jangan lepaskan peluang ini untuk mengumpul Bonus Point CIMB dan tebus untuk hadiah, diskaun, baucar, dan promosi menarik.
Berita / promosi / 0 komen
CTOS SecureID 
Bayangkan dunia di mana setiap transaksi dalam talian anda sentiasa selamat, kata laluan anda terlindung, dan identiti peribadi dikawal dari digunakan oleh scammer untuk penipuan digital. Semua ini boleh menjadi realiti dengan perkhidmatan CTOS SecureID. Ketahui bagaimana perkhidmatan ini boleh membantu anda setiap masa.
Kempen Standard Chartered RM1
Anda pemilik kad kredit Standard Chartered dan gemar menjamu selera? Berita gembira untuk anda. Pihak Standard Chartered (SC) telah melancarkan kempen RM1 sepanjang tahun khas untuk pemegang kad kredit Standard Chartered. Dapatkan barangan dan jamu selera hanya dengan RM1.
Bahaya Keldai Akaun - Elak Jadi Mangsa
Penipuan keldai akaun semakin berleluasa. Baca panduan lengkap ini untuk mengelakkan anda terlibat dan apakah langkah-langkah yang perlu diambil sekiranya anda secara tidak sengaja terjebak dengan scam ini. Lindungi diri anda online dan offline.
Program Khas Pengakuan Sukarela 2.0 LHDN
Program Khas Pengakuan Sukarela 2.0 (PKPS) oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menawarkan peluang terakhir kepada anda untuk mengisytiharkan pendapatan yang belum pernah dilaporkan. Dapatkan panduan komprehensif tentang apa itu PKPS 2.0, siapa yang layak menyertai, dan faedah yang dapat dinikmati.
Berita / kewangan / 0 komen
Teknik Snowball - Strategi bayar hutang terbaik
Terbeban dengan masalah hutang? Belajar bagaimana nak langsaikan hutang lapuk dengan mudah melalui teknik Snowball. Lihat hutang anda lenyap satu demi satu dengan strategi bayar hutang yang berkesan ini. Belajar sekarang dan capai hidup bebas kewangan.