Kad kredit UnionPay

Kad kredit UnionPay adalah kad kredit yang menggunakan skim bayaran kad kredit daripada syarikat UnionPay. Syarikat UnionPay menawarkan perkhidmatan memproses transaksi kad kredit seperti syarikat Visa, MasterCard, dan American Express. Seperti juga syarikat skim bayaran kad kredit yang lain, syarikat ini tidak mengeluarkan kad kredit, tetapi hanya menyediakan perkhidmatan kewangan kepada syarikat perbankan dan institusi kewangan seluruh dunia.

Syarikat China UnionPay mula beroperasi pada tahun 2002 dan mula berkembang dengan pesat di seluruh dunia. Selain skim bayaran kad kredit, syarikat ini juga menyediakan perkhidmatan kewangan untuk mesin juruwang automatik (ATM), transaksi atas-talian, dan kad debit.

Pada masa sekarang, syarikat UnionPay adalah syarikat pembayaran kad kredit terbesar di dunia dengan penggunaan meluas di 164 negara seluruh dunia. Hasil kerjasama UnionPay dengan American Express, Visa dan MasterCard, sesetengah kad kredit UnionPay boleh digunakan di luar negara sebagai kad kredit Visa, MasterCard atau Amex.

Berikut ialah senarai kad kredit UnionPay yang ditawarkan oleh institusi perbankan dan institusi kewangan di Malaysia.

Senarai Kad Kredit UnionPay 2024

Berikut ialah senarai Kad Kredit UnionPay untuk tahun 2024. Klik butang "Mohon Sekarang" untuk maklumat lanjut tentang kad tersebut seperti kelebihan yang ditawarkan, syarat kelayakan lengkap, dokumen yang diperlukan, caj dan yuran, dan bagaimana cara untuk mohon.

ICBC UnionPay Dual Currency Platinum

ICBC UnionPay Dual Currency Platinum
badge-percent
Kadar faedah

13.5% p.a

money-bill-1-wave
Yuran tahunan

330

wallet
Kelayakan gaji

RM8333

Kad kredit ICBC UnionPay Dual Currency Platinum adalah sebuah kad premium yang menawarkan transaksi dalam dua matawang - Ringgit Malaysia dan Chinese Yuan. Kad ini juga menawarkan keistimewaan layanan VIP di lapangan terbang terpilih seluruh China, had kredit sehingga RM10,000 dan ganjaran dalam bentuk reward points tanpa had dan tanpa tempoh tamat.

Mohon sekarang

ICBC UnionPay Dual Currency Gold

ICBC UnionPay Dual Currency Gold
badge-percent
Kadar faedah

13.5% p.a

money-bill-1-wave
Yuran tahunan

150

wallet
Kelayakan gaji

RM4000

Kad kredit ICBC UnionPay Dual Currency Gold menawarkan transaksi dalam dua mata wang, iaitu RInggit Malaysia (MYR) dan Yuan Renminbi (Chinese Yuan - CNY). Guna CNY apabila anda berbelanja di China, dan MYR untuk Malaysia dan negara lain. Kad ini juga menawarkan keistimewaan mata ganjaran bonus point untuk setiap transaksi kad, dan juga had kredit…

Mohon sekarang

ICBC UnionPay Dual Currency Classic

ICBC UnionPay Dual Currency Classic
badge-percent
Kadar faedah

13.5% p.a

money-bill-1-wave
Yuran tahunan

RM75

wallet
Kelayakan gaji

RM2000

Kad kredit ICBC UnionPay Dual Currency Classic sangat sesuai untuk mereka yang sering berkunjung ke China. Lakukan transaksi dalam dua matawang, Ringgit Malaysia untuk Malaysia dan negara lain dan Yuan Renminbi apabila anda berada di China. Tidak lupa juga mata ganjaran Reward Points untuk setiap transaksi RM1 atau 2RMB. Kumpul mata ganjaran ini sebanyak mana…

Mohon sekarang