Maybank (Malayan Banking Berhad)

Maybank (Malayan Banking Berhad) ditubuhkan pada tahun 1960 oleh Khoo Teck Puat dan beberapa rakan kongsi di Kuala Lumpur. Sejak penubuhannya, Malayan Banking Berhad telah berkembang dengan pesat dan telah mempunyai 150 cawangan hanya dalam masa 3 tahun. Pada tahun 1963, Malayan Banking Berhad meluaskan sayap ke Singapura dengan penubuhan Malayan Banking Ltd. di Singapura.

Kini Malayan Banking Berhad mempunyai 2,400 cawangan dan pejabat di 20 negara iaitu Malaysia, Singapura, Filipina, Indonesia, Vietnam, Pakistan, Kambodia, dan India.

Di Malaysia, Malayan Banking Berhad adalah bank terbesar dengan 393 pejabat dan 2,500 mesin juruwang automatik (ATM) di seluruh negara. Maybank mengamalkan konsep 'universal banking',  iaitu menyediakan servis perbankan sepenuhnya.

Antara produk dan perkhidmatan yang disediakan ialah perbankan peribadi, perbankan korporat; pinjaman peribadi, rumah, kenderaan, dan pembiayaan semula; insurans peribadi, kenderaan, pelancongan, persaraan, pendidikan dan perumahan; pengurusan kewangan; dan pelbagai lagi perkhidmatan perbankan konvensional dan juga perbankan Islam.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Maybank Malayan Banking Berhad
Menara Maybank, 100, Jalan Tun Perak, 50050 Kuala Lumpur
03-20708833
03-20702611
Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Maybank (Malayan Banking Berhad)

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Maybank (Malayan Banking Berhad).

Maybank Islamic Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 48 bulan sehingga 72 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 48 bulan sehingga 72 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular