Menu

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad adalah antara bank terawal yang mula beroperasi di Malaysia. Sejarah bank Standard Chartered bermula sejak tahun 1875 apabila mereka mula beroperasi Pulau Pinang.

Standard Chartered PLC adalah kumpulan perbankan antarabangsa yang beribu pejabat di London, England. Kumpulan ini mempunyai anak syarikat dan cawangan di 70 negara.

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad diperbadankan di Malaysia pada 29 Februari 1984. Pada tahun 2008 pula, Standard Chartered memperkenal Standard Chartered Saadiq Berhad, iaitu anak syarikat mereka yang memberi perkhidmatan perbankan Islam.

Sebagai antara bank tertua di Malaysia, Standard Chartered Bank Malaysia melakukan pelbagai inovasi kepada sistem perbankan di Malaysia. Standard Chartered adalah bank antarabangsa pertama yang memperkenalkan perbankan Islam pada tahun 1993, dan produk perbankan Islamik seperti program Murabahah tahun 2005.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Standard Chartered Bank Malaysia Berhad
Level 16, Menara Standard Chartered, No. 30, Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
03-21177777
03-27116006
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Standard Chartered Bank Malaysia Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Standard Chartered Quick Cash EDGE

Standard Chartered Quick Cash EDGE adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM3000 hingga RM250000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 84 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM2000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM3000 hingga RM250000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 84 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Standard Chartered Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM3000 hingga RM250000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 60 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM2000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM3000 hingga RM250000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 60 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Standard Chartered Bank Malaysia Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

Kad Kredit Standard Chartered Visa Platinum

Kad Kredit Standard Chartered Visa Platinum menawarkan 5 kali ganda mata ganjaran untuk program 360 Rewards Points. Kad ini juga menawarkan pelan kad kredit kredit yang lengkap seperti pindahan baki, bayaran ansuran mudah dan pelan ansuran tunai.

Yuran TahunanPercuma –
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Petrol
Mohon Kad Kredit Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>