Menu

Citibank Easy Pay Plan

Citibank Easy Pay Plan (EPP) adalah pelan bayaran ansuran mudah kad kredit yang ditawarkan oleh Citibank Berhad. Sesuai dengan namanya, pelan ini hanya menawarkan tempoh bayaran selama 48 bulan. Anda hanya perlu buat pembelian sebanyak RM500 ke atas untuk melayakkan anda mendapatkan pelan ini.

Terdapat lebih kurang 1,000 peniaga dan pasaraya yang menyertai pelan bayaran ansuran mudah kad kredit (easy payment plan) daripada Citibank ini. Yang menariknya anda tidak perlu menghubungi pihak Citibank untuk menggunakan pelan ini. Cuma maklumkan kepada peniaga bahawa anda ingin menggunakan pelan Citibank Easy Pay Plan untuk kaedah bayaran anda.

Citibank tidak mengenakan sebarang faedah (zero interest) mahupun caj pengendalian (upfront handling fee) jika anda menggunakan pelan ini untuk membayar semula pembelian anda.

Jika anda sukar untuk buat bayaran penuh setiap bulan, anda dibenarkan untuk buat bayaran bulanan minimum sebanyak 5% daripada baki tunggakan. Walau bagaimanapun, pihak Citibank akan mengenakan sedikit caj. Jumlah caj adalah bergantung kepada jumlah pembelian anda. Caj ini dikira setiap hari sehingga anda menyelesaikan baki yang tertunggak.

Pelan Citibank Easy Pay Plan tidak mengenakan sebarang caj penamatan awal (early settlement fee) jika anda ingin melangsaikan hutang anda lebih awal dari tempoh yang dipersetujui.

Citibank Easy Pay Plan
Pembelian Minimum RM500
Tempoh Bayaran 48 bulan hingga 48 bulan
Kadar Faedah Tiada kadar faedah (Zero Interest)
Caj pengendalian Tiada caj upfront
Bayaran Minimum (Bulanan) 5% dari baki tertunggak
Caj Penamatan Awal Tiada
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jadual Pelan Citibank Easy Pay Plan

Berbelanja sepenuhnya dengan kad kredit Citibank anda dan bayar semula dengan pelan Easy Payment ini. Pembelian serendah RM500 dengan tempoh bayaran sehingga 48 bulan – tanpa caj faedah mahupun caj pengendalian.

Tempoh Bayaran (Bulan)Caj Pengendalian (%)Kadar Faedah (% p.a)Pembelian Minimum (RM)
48TiadaTiadaRM500

Kad Kredit Citibank Easy Pay Plan

Berikut ialah senarai kad kredit yang menawarkan pelan Citibank Easy Pay Plan. Pilih dari senarai kad kredit berikut untuk info lengkap dan bagaimana anda boleh mohon secara online.
Kad Kredit Citi Business Platinum Card

Kad Kredit Citi Business Platinum Card adalah kad khusus untuk pemilik perniagaan yang inginkan keistimewaan dalam urusan perniagaan di samping keselesaan ketika melancong untuk urusan berniaga. Dengan rebat tunai tanpa had untuk sebarang perbelanjaan dan diskaun serta promosi di hotel dan restoran terpilih – kad ini harus dimiliki oleh ahli perniagaan.

Yuran TahunanPercuma – Yuran tahunan RM200 dibatalkan untuk pertama apabila anda swipe kad anda 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Perniagaan, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Cash Back Visa

Kad kredit khusus untuk ciri rebat tunai (cashbacks). Dapatkan pulangan tunai dari 0.2% hingga 10% tanpa had dengan sebarang perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan juga dengan kelebihan Citibank World Privileges untuk diskaun seluruh dunia.

Yuran TahunanRM120 – Percuma untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Clear Visa

Kad kredit ini khas untuk golongan millenial yang inginkan pulangan mata ganjaran (rewards points) dan diskaun hebat di kelab malam popular dan coffee house. Citi Rewards Points yang diberikan boleh anda untuk barangan atau tukar kepada tunai. Kad kredit ini juga didatangkan dengan pelan pindahan baki, pelan bayaran ansuran mudah dan juga pelan ansuran tunai.

Yuran TahunanRM90 – Percuma untuk 3 tahun pertama jika anda mengaktifkan kad 60 hari dari tarikh lulus
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Premium
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Shell-Citi Gold

Lebih dari separuh budget bulanan anda untuk isian petrol? Dapatkan kad kredit ini dan nikmati rebat tunai (cashbacks) sehingga 8% untuk isian minyak anda di Stesyen Minyak Shell seluruh Malaysia. Dapatkan juga ciri-ciri ekstra yang ditawarkan oleh CitiBank bersama kad ini.

Yuran TahunanRM195 – Percuma untuk tahun pertama apabila anda swipe 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi Simplicity

Rebat tunai sehingga 10%? Tidak ada masalah dengan kad kredit ini. Dapatkan rebat tunai sehingga 10% tanpa had dengan setiap perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan dengan dua pelan bayaran ansuran mudah untuk membantu anda mendapatkan barangan idaman anda.

Yuran TahunanPercuma –
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Perjalanan, Ganjaran Petrol, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi PremierMiles Visa Signature

Kad kredit terbaik untuk mereka yang gemar “travel” dan dalam masa yang sama inginkan keselesaan dan keistimewaan gaya “VIP”. Dapatkan mata ganjaran air miles dengan ciri premium melalui kad kredit ini.

Yuran TahunanRM600 – Dibatalkan untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikAir Miles, Ganjaran Perjalanan, Premium
Mohon Kad Kredit Ini
>