Citibank Berhad

Citibank Berhad adalah bank komersial berlesen di Malaysia yang telah beroperasi sejak tahun 1959. Citibank Berhad diperbadankan pada tahun 1994. Secara ringkas, Citibank Berhad adalah anak syarikat Citigroup Holding (Singapore) Private Limited.

Pada masa kini, Citibank mempunyai 11 cawangan seluruh negara, di Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang, Kuantan, Melaka dan Johor.

Citibank adalah satu-satunya bank asing di Malaysia yang mempunyai taraf AAA oleh Rating Agency Malaysia (RAM) selama 15 tahun berturut-turut.

Citibank menawarkan pelbagai produk dan servis konvensional seperti perbankan peribadi, kad kredit, kad debit, dan pengurusan kewangan. Walau bagaimanapun, Citibank lebih dikenali dengan produk kad kredit mereka. Boleh dikatakan, kad kredit Citibank adalah antara kad kredit yang paling popular di Malaysia. Citibank juga menawarkan perkhidmatan “offshore banking” menerusi cawangan mereka di Labuan.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Citibank Berhad
Aras 45 Menara Citibank, 165 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
03-23830000

Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Citibank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Citibank Berhad.

Citibank Personal Loan

Citibank Personal Loan

Citibank Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 60 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular