Menu

Citibank Berhad

Citibank Berhad adalah bank komersial berlesen di Malaysia yang telah beroperasi sejak tahun 1959. Citibank Berhad diperbadankan pada tahun 1994. Secara ringkas, Citibank Berhad adalah anak syarikat Citigroup Holding (Singapore) Private Limited.

Pada masa kini, Citibank mempunyai 11 cawangan seluruh negara, di Kuala Lumpur, Selangor, Pulau Pinang, Kuantan, Melaka dan Johor.

Citibank adalah satu-satunya bank asing di Malaysia yang mempunyai taraf AAA oleh Rating Agency Malaysia (RAM) selama 15 tahun berturut-turut.

Citibank menawarkan pelbagai produk dan servis konvensional seperti perbankan peribadi, kad kredit, kad debit, dan pengurusan kewangan. Walau bagaimanapun, Citibank lebih dikenali dengan produk kad kredit mereka. Boleh dikatakan, kad kredit Citibank adalah antara kad kredit yang paling popular di Malaysia. Citibank juga menawarkan perkhidmatan “offshore banking” menerusi cawangan mereka di Labuan.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Citibank Berhad
Aras 45 Menara Citibank, 165 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur
03-23830000

Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Citibank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Citibank Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Citibank Personal Loan

Citibank Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 60 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM4000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM5000 hingga RM150000
Tempoh Pembiayaan24 bulan hingga 60 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit Citibank Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Citibank Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

Kad Kredit Citi Business Platinum Card

Kad Kredit Citi Business Platinum Card adalah kad khusus untuk pemilik perniagaan yang inginkan keistimewaan dalam urusan perniagaan di samping keselesaan ketika melancong untuk urusan berniaga. Dengan rebat tunai tanpa had untuk sebarang perbelanjaan dan diskaun serta promosi di hotel dan restoran terpilih – kad ini harus dimiliki oleh ahli perniagaan.

Yuran TahunanPercuma – Yuran tahunan RM200 dibatalkan untuk pertama apabila anda swipe kad anda 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Perniagaan, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Rewards Visa Signature

Kad Kredit Citi Rewards Visa Signature dari Citibank ini menawarkan sehingga 5 mata ganjaran untuk setiap perbelanjaan RM1, di dalam dan luar negara. Juga dapatkan kelebihan Visa Signature untuk akses istimewa ke hotel-hotel mewah seluruh dunia. Perkhidmatan concierge Visa juga disediakan 24/7 untuk kemudahan anda.

Yuran TahunanPercuma – Yuran tahunan RM600 untuk tahun pertama dibatalkan sekiranya anda swipe 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Premium
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Cash Back Visa

Kad kredit khusus untuk ciri rebat tunai (cashbacks). Dapatkan pulangan tunai dari 0.2% hingga 10% tanpa had dengan sebarang perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan juga dengan kelebihan Citibank World Privileges untuk diskaun seluruh dunia.

Yuran TahunanRM120 – Percuma untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Clear Visa

Kad kredit ini khas untuk golongan millenial yang inginkan pulangan mata ganjaran (rewards points) dan diskaun hebat di kelab malam popular dan coffee house. Citi Rewards Points yang diberikan boleh anda untuk barangan atau tukar kepada tunai. Kad kredit ini juga didatangkan dengan pelan pindahan baki, pelan bayaran ansuran mudah dan juga pelan ansuran tunai.

Yuran TahunanRM90 – Percuma untuk 3 tahun pertama jika anda mengaktifkan kad 60 hari dari tarikh lulus
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Premium
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Shell-Citi Gold

Lebih dari separuh budget bulanan anda untuk isian petrol? Dapatkan kad kredit ini dan nikmati rebat tunai (cashbacks) sehingga 8% untuk isian minyak anda di Stesyen Minyak Shell seluruh Malaysia. Dapatkan juga ciri-ciri ekstra yang ditawarkan oleh CitiBank bersama kad ini.

Yuran TahunanRM195 – Percuma untuk tahun pertama apabila anda swipe 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi Simplicity

Rebat tunai sehingga 10%? Tidak ada masalah dengan kad kredit ini. Dapatkan rebat tunai sehingga 10% tanpa had dengan setiap perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan dengan dua pelan bayaran ansuran mudah untuk membantu anda mendapatkan barangan idaman anda.

Yuran TahunanPercuma –
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Perjalanan, Ganjaran Petrol, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi PremierMiles Visa Signature

Kad kredit terbaik untuk mereka yang gemar “travel” dan dalam masa yang sama inginkan keselesaan dan keistimewaan gaya “VIP”. Dapatkan mata ganjaran air miles dengan ciri premium melalui kad kredit ini.

Yuran TahunanRM600 – Dibatalkan untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikAir Miles, Ganjaran Perjalanan, Premium
Mohon Kad Kredit Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>