Bank Islam Malaysia Berhad

Diperbadankan pada tahun 1983, Bank Islam Malaysia Berhad adalah bank yang mengamalkan konsep perbankan Islam sepenuhnya - yang pertama di Malaysia. Sejak ditubuhkan, Bank Islam telah berkembang dengan pesat sehingga ke hari ini.

Dengan 147 cawangan dan 1,100 terminal layan diri di seluruh negara, Bank Islam telah meningkatkan kualiti perbankan Islam di Malaysia. Bank Islam mempunyai beberapa anak syarikat seperti Bank Islam Trust Company (Labuan) Ltd, BIMB Investment Management Berhad, Al-Wakalah Nominees (Tempatan) Sdn Bhd, dan Farihan Corporation Sdn Bhd.

Oleh kerana Bank Islam Malaysia Berhad adalah institusi kewangan patuh Syariah, produk dan servis yang diberikan menarik minat mereka ingin menggunakan sistem perbankan Islam.  Bank Islam menawarkan servis perbankan peribadi dan juga perbankan korporat. Antara produk Bank Islam yang terkenal ialah Ar-Rahnu yang mengamalkan konsep patuh Syariah.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Bank Islam Malaysia Berhad
32nd Floor, Menara Bank Islam, No.22, Jalan Perak 50450 Kuala Lumpur.
03-20888000
03-20888028
Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Bank Islam Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Bank Islam Malaysia Berhad.

Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Terapung

Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Terapung

Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Terapung adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM10000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Tetap

Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Tetap

Bank Islam Pembiayaan Peribadi-i Pakej Dengan Kadar Tetap adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM10000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular