Alliance Bank Malaysia Berhad

Alliance Bank Malaysia Berhad adalah salah satu institusi kewangan di bawah Alliance Financial Group.  Institusi kewangan lain di bawah Alliance Financial Group adalah Alliance Investment Bank Berhad, Alliance Investment Management Berhad dan Alliance Islamic Bank Berhad.

Alliance Bank Malaysia Berhad ditubuhkan pada 19 Januari 2001. Pada tahun 2004, Alliance Finance Berhad bergabung dengan Alliance Bank dan pada tahun 2006 Alliance Merchant Bank Bhd ditukar kepada Alliance Investment Bank Bhd. Alliance Islamic Bank Bhd pula mula beroperasi pada tahun 2008.

Bahagian perbankan pelanggan menyediakan pelbagai produk dan servis seperti pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, sewa beli, kad kredit dan pengurusan kewangan. Alliance Islamic Bank Berhad pula menyediakan produk dan servis perbankan Islam patuh syariah.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Alliance bank malaysia berhad
Menara Multi Purpose, Capital Square, No. 8, Jalan Munshi Abdullah, 50100 Kuala Lumpur
03-26043333
03-26946200
Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Alliance Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Alliance Bank Malaysia Berhad.

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 84 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
Alliance Bank CashFirst Personal Loan

Alliance Bank CashFirst Personal Loan

Alliance Bank CashFirst Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 84 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular