Menu

Alliance Bank Malaysia Berhad

Alliance Bank Malaysia Berhad adalah salah satu institusi kewangan di bawah Alliance Financial Group.  Institusi kewangan lain di bawah Alliance Financial Group adalah Alliance Investment Bank Berhad, Alliance Investment Management Berhad dan Alliance Islamic Bank Berhad.

Alliance Bank Malaysia Berhad ditubuhkan pada 19 Januari 2001. Pada tahun 2004, Alliance Finance Berhad bergabung dengan Alliance Bank dan pada tahun 2006 Alliance Merchant Bank Bhd ditukar kepada Alliance Investment Bank Bhd. Alliance Islamic Bank Bhd pula mula beroperasi pada tahun 2008.

Bahagian perbankan pelanggan menyediakan pelbagai produk dan servis seperti pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, sewa beli, kad kredit dan pengurusan kewangan. Alliance Islamic Bank Berhad pula menyediakan produk dan servis perbankan Islam patuh syariah.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Alliance bank malaysia berhad
Menara Multi Purpose, Capital Square, No. 8, Jalan Munshi Abdullah, 50100 Kuala Lumpur
03-26043333
03-26946200
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Alliance Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Alliance Bank Malaysia Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i

Alliance Bank CashVantage Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 84 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM3000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM5000 hingga RM150000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 84 bulan
Mohon Pinjaman Ini
Alliance Bank CashFirst Personal Loan

Alliance Bank CashFirst Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 84 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM3000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM5000 hingga RM150000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 84 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit Alliance Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Alliance Bank Malaysia Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

Alliance Bank You:nique Rates

Dapatkan caj kadar faedah terendah dengan kad kredit Alliance Bank You:nique Rates – hanya 9% p.a. Ditambah pula dengan yuran tahunan percuma untuk tahun pertama, ini adalah kad kredit dengan penjimatan hebat.

Yuran TahunanRM148 – Tahun pertama adalah percuma. Tahun seterusnya yuran diketepikan sekiranya anda berbelanja RM5,000 atau lebih, atau menggunakan kad anda lebih dari 12 kali dalam tempoh setahun.
Ciri MenarikKadar Faedah Rendah
Mohon Kad Kredit Ini
Alliance Bank You:nique Rebates

Dapatkan rebat tunai (cashbacks) sehingga 3% tanpa had dengan kad kredit ini. Didatangkan dengan pelan pindahan baki, pelan bayaran ansuran mudah, dan juga pelan ansuran tunai dari Alliance.

Yuran TahunanRM148 – Tahun pertama adalah percuma. Tahun berikutnya yuran diketepikan sekiranya anda berbelanja RM5,000 ke atas atau menggunakan kad ini lebih dari 12 kali setahun.
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Alliance Bank You:nique Rewards

Dapatkan mata ganjaran tanpa had hanya dengan setiap perbelanjaan RM1 menggunakan kad kredit ini. Timeless Bonus Point yang ditawarkan ini boleh anda tebus untuk setiap produk dan perkhidmatan Alliance Bank.

Yuran TahunanRM148 – Tahun pertama adalah percuma. Tahun seterusnya yuran diketepikan sekiranya anda berbelanja RM5,000 atau lebih, atau menggunakan kad anda lebih dari 12 kali dalam tempoh setahun.
Ciri MenarikGanjaran (Rewards)
Mohon Kad Kredit Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>