Menu

Citi Quick Cash

Citi Quick Cash adalah pelan ansuran tunai (cash instalment plan – CIP) daripada Citibank. Pelan ini ditawarkan kepada pemegang kad kredit Citibank yang memerlukan wang tunai dengan kadar segera.

Anda boleh buat pinjaman dengan jumlah minimum serendah RM1,000. Jumlah maksimum pinjaman pula akan ditentukan oleh pihak Citibank berdasarkan kepada had kredit kad anda. Tempoh pinjaman yang dibenarkan adalah sangat fleksibel iaitu dari 6 bulan hingga 48 bulan. Caj kadar faedah (interest rate) yang dikenakan adalah berbeza bergantung kepada tempoh pinjaman yang anda pilih.

Oleh kerana pelan Citi Quick Cash tidak membenarkan bayaran bulanan minimum, anda perlu buat bayaran ansuran penuh pada setiap bulan. Jika tidak, Citibank akan mengenakan caj lewat bayar (late payment fee) sebanyak 1% daripada baki.

Citibank juga mengenakan caj penamatan awal (early settlement fee) sebanyak 5% dari baki pinjaman sekiranya anda ingin membayar baki pinjaman anda lebih awal daripada tempoh yang dipersetujui.

Citi Quick Cash
Tempoh Pinjaman 6 bulan hingga 48 bulan
Jumlah Pinjaman RM1000 hingga Bergantung kepada had kredit
Kadar Faedah 9.84% p.a hingga 10.57% p.a
Caj Lewat Bayar 1% daripada baki pinjaman
Caj Penamatan Awal 5% daripada baki pinjaman
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jadual Pelan Citi Quick Cash

Pinjaman serendah RM1,000 dengan tempoh pinjaman yang fleksibel dari 6 hingga 48 bulan. Kadar faedah yang dikenakan juga sangat berpatutan.

Tempoh Pinjaman (Bulan)Kadar Faedah (% p.a)
610.57% p.a
129.96% p.a
189.84% p.a
249.85% p.a
309.91% p.a
369.99% p.a
4810.19% p.a

Cara Mohon Citi Quick Cash

Anda boleh mohon pelan ansuran tunai Citi Quick Cash melalui salah satu daripada saluran berikut.

  • Isi borang permohonan secara atas talian (online) di laman web Citibank.
  • Hubungi pihak Citibank di talian 03-23830000.
  • Tinggalkan maklumat anda di laman web Citibank dan pihak Citibank akan menghubungi anda kembali.

Jika permohonan anda lulus, wang akan dimasukkan ke akaun bank pilihan anda dalam masa 3 hari bekerja daripada tarikh permohonan.

Kad Kredit Citi Quick Cash

Berikut ialah senarai kad kredit yang menawarkan pelan Citi Quick Cash. Pilih dari senarai kad kredit berikut untuk info lengkap dan bagaimana anda boleh mohon secara online.
Kad Kredit Citi Rewards Visa Signature

Kad Kredit Citi Rewards Visa Signature dari Citibank ini menawarkan sehingga 5 mata ganjaran untuk setiap perbelanjaan RM1, di dalam dan luar negara. Juga dapatkan kelebihan Visa Signature untuk akses istimewa ke hotel-hotel mewah seluruh dunia. Perkhidmatan concierge Visa juga disediakan 24/7 untuk kemudahan anda.

Yuran TahunanPercuma – Yuran tahunan RM600 untuk tahun pertama dibatalkan sekiranya anda swipe 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Premium
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Cash Back Visa

Kad kredit khusus untuk ciri rebat tunai (cashbacks). Dapatkan pulangan tunai dari 0.2% hingga 10% tanpa had dengan sebarang perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan juga dengan kelebihan Citibank World Privileges untuk diskaun seluruh dunia.

Yuran TahunanRM120 – Percuma untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Clear Visa

Kad kredit ini khas untuk golongan millenial yang inginkan pulangan mata ganjaran (rewards points) dan diskaun hebat di kelab malam popular dan coffee house. Citi Rewards Points yang diberikan boleh anda untuk barangan atau tukar kepada tunai. Kad kredit ini juga didatangkan dengan pelan pindahan baki, pelan bayaran ansuran mudah dan juga pelan ansuran tunai.

Yuran TahunanRM90 – Percuma untuk 3 tahun pertama jika anda mengaktifkan kad 60 hari dari tarikh lulus
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Premium
Mohon Kad Kredit Ini
Kad Kredit Citi Shell-Citi Gold

Lebih dari separuh budget bulanan anda untuk isian petrol? Dapatkan kad kredit ini dan nikmati rebat tunai (cashbacks) sehingga 8% untuk isian minyak anda di Stesyen Minyak Shell seluruh Malaysia. Dapatkan juga ciri-ciri ekstra yang ditawarkan oleh CitiBank bersama kad ini.

Yuran TahunanRM195 – Percuma untuk tahun pertama apabila anda swipe 3 kali dalam tempoh 60 hari
Ciri MenarikGanjaran Petrol, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi Simplicity

Rebat tunai sehingga 10%? Tidak ada masalah dengan kad kredit ini. Dapatkan rebat tunai sehingga 10% tanpa had dengan setiap perbelanjaan anda menggunakan kad kredit ini. Didatangkan dengan dua pelan bayaran ansuran mudah untuk membantu anda mendapatkan barangan idaman anda.

Yuran TahunanPercuma –
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Perjalanan, Ganjaran Petrol, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Citi PremierMiles Visa Signature

Kad kredit terbaik untuk mereka yang gemar “travel” dan dalam masa yang sama inginkan keselesaan dan keistimewaan gaya “VIP”. Dapatkan mata ganjaran air miles dengan ciri premium melalui kad kredit ini.

Yuran TahunanRM600 – Dibatalkan untuk 3 tahun pertama (hanya untuk pemegang kad baru)
Ciri MenarikAir Miles, Ganjaran Perjalanan, Premium
Mohon Kad Kredit Ini
>