Menu

Public Bank Berhad

Public Bank Berhad ditubuhkan oleh Teh Hong Piow pada tahun 1966. Beliau adalah bekas pengurus besar Malayan Banking pada masa tersebut. Pada tahun 1967, Public Bank disenaraikan di Bursa Saham Malaysia. Moto utama Public Bank ialah ‘bank untuk rakyat’. Boleh dikatakan pada masa sekarang Public Bank telah mencapai matlamat mereka dengan menjadi salah satu kumpulan perbankan terbesar di Malaysia di bawah Public Bank Group.

Public Bank mempunyai 259 cawangan dan lebih daripada 2000 terminal di seluruh Malaysia. Syarikat juga telah melebarkan sayapnya ke Asia Pasifik dengan cawangan di Hong Kong, Cambodia, Vietnam, Laos, Sri Lanka dan China.

Public Bank Berhad menyediakan perkhidmatan perbankan yang meliputi perbankan konvensional dan juga perbankan Islam menerusi Public Islamic Bank. Kategori utama perkhidmatan Public Bank ialah perbankan peribadi dan perbankan perniagaan. Public Bank di Malaysia juga mempunyai anak-anak syarikat seperti Public Investment Bank, Public Mutual Berhad, dan PB Trustee Services.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Public Bank Berhad
Menara Public Bank, 146 Jalan Ampang, Peti Surat 12542, 50450 Kuala Lumpur
03-21766000
03-21639917
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Public Bank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Public Bank Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Public Bank BAE Personal Financing-i

Public Bank BAE Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM3000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM5000 hingga RM150000
Tempoh Pembiayaan24 bulan hingga 120 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit Public Bank Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Public Bank Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini kad kredit yang ditawarkan oleh Public Bank Berhad. Segala kesulitan amat dikesali.

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>