Sambutan Hari Perusahaan Sosial 2024 – Jom Hadir

calendar-check
Dikirim pada: 25/06/2024
alarm-clock
Sambutan Hari Perusahaan Sosial 2024 KUSKOP

Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) dengan sukacitanya mengumumkan penganjuran Sambutan Hari Perusahaan Sosial 2024 yang akan berlangsung pada 27 Jun 2024 di Asia School of Business (ASB), Kuala Lumpur.

Program sehari yang akan bermula dari jam 8.30 pagi hingga 5.00 petang ini bertujuan untuk mempromosi dan memperkasakan ekosistem perusahaan sosial di Malaysia.

Pelbagai aktiviti menarik telah disusun untuk memberi manfaat kepada para pengunjung, antaranya:

  • Forum bertajuk “Memperkasa Ekosistem Perusahaan Sosial di Malaysia”
  • Pocket Talk mengenai peranan SME Bank dalam membangunkan perusahaan sosial
  • Forum mengenai meningkatkan impak sosial dalam masyarakat dari perspektif korporat
  • Perkongsian kisah kejayaan oleh perusahaan sosial
  • Klinik penarafan perusahaan sosial bagi koperasi, syarikat dan inovator sosial
  • Kursus asas keusahawanan sosial
  • Kaunter informasi usahawan
  • Pameran dan jualan “Buy Social”

Program ini terbuka kepada orang ramai dan kemasukan adalah percuma. Ia disokong oleh pelbagai agensi kerajaan dan organisasi termasuk SME Corp. Malaysia, SME Bank, Institut Keusahawanan Negara, Suruhanjaya Koperasi Malaysia, dan Tekun Nasional.

Menurut KUKSKOP, mereka menjemput seluruh rakyat Malaysia untuk sama-sama memeriahkan Sambutan Hari Perusahaan Sosial 2024. Ini merupakan peluang terbaik untuk mendalami bidang keusahawanan sosial, membina jaringan dengan pemain industri, dan menyokong perusahaan sosial tempatan.

Sambutan ini sejajar dengan agenda nasional untuk memupuk keusahawanan dan pembangunan ekonomi lestari di bawah kerangka Malaysia MADANI dan Dasar Keusahawanan Negara 2030.
Orang ramai yang berminat untuk menyertai program ini boleh hadir terus ke lokasi pada tarikh yang ditetapkan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web rasmi KUSKOP atau hubungi melalui maklumat berikut:

Tentang KUSKOP

Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (KUSKOP) adalah kementerian di Malaysia yang bertanggung jawab untuk membantu usahawan dan koperasi. KUSKOP menyediakan pelbagai program untuk membantu koperasi dan usahawan memulakan dan mengembangkan perniagaan mereka.

Tentang Perusahaan Sosial

Perusahaan sosial adalah perusahaan yang didirikan untuk tujuan sosial, serta untuk menghasilkan keuntungan. Perusahaan sosial memainkan peranan penting dalam membangunkan ekonomi sosial negara dengan mencipta peluang kerjaya, menyediakan produk dan perkhidmatan yang boleh dicapai, dan memberikan impak positif kepada masyarakat.

Sambutan Hari Perusahaan Sosial 2024 adalah peluang baik untuk mereka yang berminat dan ingin tahu lebih lanjut tentang perusahaan sosial dan bagaimana perusahaan ini menyumbang kepada pembangunan negara. Jangan lepaskan peluang anda untuk hadir dan menyertai sambutan ini.

share-nodes
Kongsi
Team Pinjaman Peribadi Malaysia

Team Pinjaman Peribadi Malaysia

Team Pinjaman Peribadi Malaysia komited untuk memberikan maklumat tepat dan terkini berkaitan kewangan peribadi, seperti pinjaman, kad kredit, dan pengurusan kewangan di Malaysia. Kami ingin memperkasakan anda dengan ilmu untuk buat keputusan dengan bijak supaya memenuhi keperluan kewangan anda. Dapatkan panduan, artikel, dan alatan yang boleh membantu anda dalam dunia kewangan peribadi di Malaysia melalui laman web ini.
Tinggalkan Komencomments

Penafian: Maklumat yang diberikan di laman ini adalah bertujuan sebagai maklumat umum dan bukan nasihat kewangan khusus. Pihak kami bukan institusi kewangan atau pemberi pinjaman dan tidak menyebelahi sebarang produk kewangan tertentu.

Tinggalkan soalan, mesej & komen

Ada sebarang soalan, mesej atau nak komen? Tanya atau tinggalkan mesej anda di bawah.
Langgan
Maklumkan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments