Berita

Dapatkan informasi terkini berhubung kewangan peribadi.

Berita Terkini

Buy Now, Pay Later - Bank Negara Malaysia bakal memperkenalkan undang-undang baru
Bank Negara Malaysia (BNM) bakal memperkenalkan undang-undang baru untuk mengawal selia perkhidmatan "Buy Now, Pay Later" (BNPL) yang semakin popular di kalangan rakyat Malaysia.
Aktifkan Kad Kredit UOB
United Overseas Bank (UOB) telah menggesa para pelanggan yang masih menggunakan kad kredit Citi (Citibank) untuk segera mengaktifkan kad UOB mereka.
Bayaran Insentif Penjawat Awam Februari 2024
Penjawat awam dan pesara akan menerima insentif berjumlah sehingga RM2,000 pada 23 Februari 2024 ini. Perkara ini telah diumumkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika berucap di Kementerian Kewangan pada 6 Februari lalu. Bayaran Insentif Awal Kajian Sistem Saraan Perkhidmatan Awam (SSPA) akan diterima oleh semua penjawat awam dan pesara.
Kenaikan Cukai SST Google Workspace
Google telah mengumumkan kenaikan kadar Cukai Perkhidmatan dan Jualan (SST) mereka dari 6% kepada 8% kepada pengguna di Malaysia melalui kiriman E-Mel kepada pengguna Google Workspace. Menurut pihak Google lagi, kenaikan ini akan bermula pada Mac 2024 dan akan dipaparkan di dalam invois terbaru kepada pelanggan.
KWSP i-Lindung Fasa 2 dilancarkan
Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) telah mengumumkan pelancaran program KWSP i-Lindung Fasa 2, sebuah inisiatif di bawah Pelan Perlindungan Ahli (PPA). PPA KWSP merujuk kepada pelan yang membolehkan ahli mengeluarkan dana daripada akaun 2, akaun 55, atau akaun untuk produk insurans atau Takaful.
Scam Memo JCL
JCL Credit Leasing Sdn Bhd dalam satu hantaran di laman Facebook mereka telah memaklumkan taktik terbaru "scammer" yang menyamar sebagai pihak JCL untuk mengelirukan dan menipu pelanggan.
Kempen 8x Mata Bonus CIMB Tahun Baru Cina 2024
Pemegang kad kredit CIMB, dapatkan 8x Mata Bonus dengan setiap perbelanjaan dalam negara dengan kempen 8x Mata Bonus CIMB sempena Tahun Baru Cina 2024. Jangan lepaskan peluang ini untuk mengumpul Bonus Point CIMB dan tebus untuk hadiah, diskaun, baucar, dan promosi menarik.
Kempen Standard Chartered RM1
Anda pemilik kad kredit Standard Chartered dan gemar menjamu selera? Berita gembira untuk anda. Pihak Standard Chartered (SC) telah melancarkan kempen RM1 sepanjang tahun khas untuk pemegang kad kredit Standard Chartered. Dapatkan barangan dan jamu selera hanya dengan RM1.
Program Khas Pengakuan Sukarela 2.0 LHDN
Program Khas Pengakuan Sukarela 2.0 (PKPS) oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) menawarkan peluang terakhir kepada anda untuk mengisytiharkan pendapatan yang belum pernah dilaporkan. Dapatkan panduan komprehensif tentang apa itu PKPS 2.0, siapa yang layak menyertai, dan faedah yang dapat dinikmati.
Kempen Unit Bonus AmPRS
AmInvest menawarkan kempen unit bonus melalui AmPRS - sebuah pelaburan untuk tabung persaraan anda. Mula menyimpan untuk Private Retirement Scheme (PRS) melalui AmPRS dan dapatkan bonus berganda.