Kempen Unit Bonus AmPRS – Pengecualian Cukai Sehingga RM3,000

calendar-range
Dikirim 26/12/2023
Kempen Unit Bonus AmPRS

Membina tabung persaraan yang stabil bukanlah langkah mudah, terutama sekali dengan keadaan ekonomi masa kini. Tetapi bagaimana jika terdapat cara untuk memulakan tabung pencen anda dengan mudah, sambil mendapatkan wang percuma sebagai bonus? Kempen Unit Bonus untuk pelabur baru PRS daripada AmInvest menawarkan peluang ini.

PRS dan AmInvest

Skim Persaraan Swasta (PRS) adalah inisiatif kerajaan untuk membantu individu menyimpan untuk persaraan mereka. Skim ini menawarkan pelbagai insentif seperti manfaat pengecualian cukai dan pulangan yang lebih tinggi daripada akaun simpanan. Skim PRS juga menawarkan pelbagai jenis dana pelaburan yang diuruskan oleh pakar pelaburan, seperti AmInvest.

AmInvest adalah sebuah jenama daripada AmFunds Management Berhad, dan adalah antara peneraju dalam Skim Persaraan Swasta menerusi pelan AmPRS. Pelan ini menawarkan pelbagai pilihan pelaburan yang boleh anda pilih, sesuai dengan keperluan persaraan, tujuan, dan kemampuan anda.

Jenis Pelaburan Persaraan AmPRS
Jenis Pelaburan Persaraan AmPRS

Kempen Unit Bonus AmPRS

Kempen Unit Bonus AmInvest menerusi AmPRS ditawarkan kepada pelabur baru yang ingin membina tabung persaraan mereka. Kempen ini menawarkan unit bonus untuk pelaburan minimum RM3,000 di dalam satu resit. Kempen ini berlangsung dari 1 Disember 2023 hingga 31 Januari 2024. Anda perlu berdaftar secara dalam talian melalui sistem PPA untuk menyertai kempen ini.

Mengapa Pilih Kempen PRS AmInvest?

  • Unit Bonus Percuma – Mulakan pelaburan tabung pencen anda dengan unit-unit tambahan dalam dana yang anda pilih.
  • Pelbagai pilihan dana –  Cari gaya pelaburan persaraan terbaik, dari yang berisiko rendah sehingga kepada berisiko tinggi, sesuai dengan pulangan tahunan yang ditawarkan.
  • Pelepasan Cukai – Nikmati faedah pelepasan cukai pendapatan sehingga RM3,000 terhadap sumbangan PRS anda, melabur sambil berjimat.
  • Pengurusan Pakar – Serahkan kepada pengurus dana berpengalaman daripada AmInvest menguruskan portfolio persaraan anda dengan rekod prestasi yang telah terbukti.

Sertai Kempen Ini dan Bina Tabung Persaraan Anda

  1. Mula melabur dengan skim PRS AmInvest. Tawaran ini khusus hanya untuk pelabur baru sahaja.
  2. Daftar melalui Pendaftaran Dalam Talian PPA, mudah dan selamat – https://prsenrolment.ppa.my/
  3. Melabur dalam dana AmPRS sebelum 31 Januari 2024. Pilih jenis pelaburan yang diingini dan bina simpanan anda untuk hari tua.

Jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk membina tabung persaraan anda dengan unit bonus percuma melalui kempen ini.

Layari laman web AmInvest untuk maklumat lanjut berhubung Kempen Unit Bonus AmPRS. Anda juga boleh menghubungi pakar pengurusan kewangan AmInvest di talian 03-2032 2888 untuk khidmat nasihat atau informasi tambahan.

share-nodes
Kongsi
Admin Pinjaman Peribadi Malaysia

Admin Pinjaman Peribadi Malaysia

Pengasas laman web Pinjaman Peribadi Malaysia yang ditubuhkan untuk berkongsi maklumat berkaitan pinjaman peribadi, pinjaman ASB, dan kad kredit dari institusi kewangan di Malaysia.

Tinggalkan soalan, mesej & komen

Ada sebarang soalan, mesej atau nak komen? Tanya atau tinggalkan mesej anda di bawah.
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments