Karnival Celik Kewangan 2023

calendar-range
Dikirim 15/06/2023
(dikemaskini 21/12/2023)
Karnival Celik Kewangan 2023

Karnival Celik Kewangan 2023 anjuran Bank Negara Malaysia (BNM) akan berlangsung pada 16 hingga 17 Jun 2023 di AEON Mall, Kota Bharu, Kelantan.

Karnival Celik Kewangan merupakan sebahagian daripada usaha BNM dalam mendidik masyarakat tentang pentingnya literasi kewangan dan pengurusan kewangan yang baik. Karnival ini akan mengandungi pelbagai aktiviti menarik dan bermanfaat sesuai untuk setiap peringkat umur dan lapisan masyarakat.

BNM berharap acara ini akan membantu masyarakat terutamanya mereka yang sedang mencari ilmu pengurusan kewangan untuk lebih memahami produk dan perkhidmatan berkaitan kewangan, serta memberi pengetahuan tentang hak dan tanggungjawab mereka sebagai pengguna. Dengan ini, masyarakat akan dapat buat keputusan kewangan yang lebih baik, bijak dan berinformatif.

Pihak Bank Negara Malaysia menggalakkan semua lapisan masyarakat, tidak kira umur atau latar belakang, untuk menghadiri acara ini dan meningkatkan ilmu tentang kewangan.

Karnival ini akan berlangsung selama dua hari dengan pelbagai sesi informasi, bengkel, pameran dan aktiviti menarik. Antara aktiviti yang akan diadakan ialah cabutan bertuah, pameran kewangan, program jelajah, sudut kanak-kanak untuk si kecil, kuiz dan aktiviti menarik, dan juga khidmat nasihat secara percuma.

Jangan lepaskan peluang untuk menjadi sebahagian daripada Karnival Celik Kewangan 2023. Mari kita sama-sama memperkukuhkan literasi kewangan di Malaysia!

Maklumat lanjut tentang Karnival Celik Kewangan 2023 akan diumumkan di laman web BNM dan laman media sosial Bank Negara Malaysia.

share-nodes
Kongsi
Admin Pinjaman Peribadi Malaysia

Admin Pinjaman Peribadi Malaysia

Pengasas laman web Pinjaman Peribadi Malaysia yang ditubuhkan untuk berkongsi maklumat berkaitan pinjaman peribadi, pinjaman ASB, dan kad kredit dari institusi kewangan di Malaysia.

Tinggalkan soalan, mesej & komen

Ada sebarang soalan, mesej atau nak komen? Tanya atau tinggalkan mesej anda di bawah.
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments