Menu

UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd

UOB (United Overseas Bank) ditubuhkan pada 6 Ogos 1935 sebagai United Chinese Bank oleh Datuk Wee Kheng Chiang. Induk UOB Malaysia adalah United Overseas Bank Limited yang beribu-pejabat di Singapura. Kumpulan UOB bukanlah nama asing bagi industri perbankan di Asia Tenggara. UOB adalah bank ketiga terbesar di Asia Tenggara. Pada masa kini UOB Bank mempunyai 500 pejabat di 19 negara di Asia Tenggara, Eropah, dan Amerika Syarikat.

UOB telah bertapak di Malaysia sejak tahun 1951, tetapi United Overseas Bank (Malaysia) Bhd mula diperbadankan pada tahun 1993. Kini, UOB mempunyai 45 cawangan di seluruh negara dan adalah antara rangkaian bank asing terbesar yang beroperasi di Malaysia.

United Overseas Bank (Malaysia) Bhd menawarkan pelbagai produk dan perkhidmatan perbankan yang merangkumi perbankan peribadi, perbankan korporat, perbankan komersial, pelaburan, perbendaharaan, pengurusan kewangan, dan perbankan Islam.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
UOB United Overseas Bank Malaysia Bhd.
Menara UOB, Jalan Raja Laut, Peti Surat 11212, 50738 Kuala Lumpur
03-2692 4511
03-2694 0617
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

UOB Personal Loan

UOB Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 60 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM2000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM5000 hingga RM100000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 60 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini kad kredit yang ditawarkan oleh UOB – United Overseas Bank (Malaysia) Bhd. Segala kesulitan amat dikesali.

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>