Menu

HSBC Balance Transfer Plan

HSBC Balance Transfer Plan adalah pelan pindahan baki kad kredit yang ditawarkan oleh HSBC Bank Malaysia Berhad. Pelan pemindahan baki ini menawarkan tempoh bayaran dari 6 bulan hingga 12 bulan apabila anda memindahkan baki kad kredit yang sedia ada kepada kad kredit HSBC.

Anda boleh buat pindahan baki serendah RM1,000. Jumlah maksimum pula telah ditetapkan tidak lebih dari RM75,000 atau 95% daripada had kredit (credit limit) kad kredit HSBC anda.

HSBC mengenakan sedikit caj kadar faedah dan caj pengendalian (upfront handling fee) untuk pelan ini – bergantung kepada pelan/tempoh bayaran yang anda pilih. Kadar faedah bermula daripada 0% sehingga 8.99% p.a dan caj pengendalian pula adalah 3% untuk pelan dengan tempoh 6 bulan.

Anda boleh buat bayaran dengan bayaran minimum sebanyak 5% dari baki yang tertunggak. Walau bagaimanapun, sekiranya ada gagal untuk buat bayaran bulanan seperti yang telah dipersetujui – anda akan dikenakan kadar faedah sebanyak 18% p.a.

HSBC tidak mengenakan sebarang caj penamatan awal (early settlement fee) untuk pelan HSBC Balance Transfer Plan sekiranya anda berhasrat untuk melangsaikan semua baki tertunggak anda lebih awal dari perjanjian.

HSBC Balance Transfer Plan
Tempoh Bayaran 6 bulan hingga 12 bulan
Kadar Faedah 0% p.a hingga 8.99% p.a
Caj pengendalian 0% hingga 3%
Jumlah Pindahan RM1000 hingga RM75,000 atau 95% daripada had kredit
Bayaran Minimum (Bulanan) 5% dari baki tunggakan
Caj Penamatan Awal Tiada
Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Jadual Pelan HSBC Balance Transfer Plan

Pelan pindahan baki kad kredit dengan jumlah pindahan minimum RM1,000 dan tempoh bayaran semula sehingga 12 bulan. Tiada caj penamatan awal.

Tempoh Bayaran (Bulan)Caj Pengendalian (%)Kadar Faedah (% p.a)Jumlah Pindahan Minimum (RM)
63%TiadaRM1,000
6Tiada5.99% p.aRM1,000
12Tiada8.99% p.aRM1,000

Kad Kredit HSBC Balance Transfer Plan

Berikut ialah senarai kad kredit yang menawarkan pelan HSBC Balance Transfer Plan. Pilih dari senarai kad kredit berikut untuk info lengkap dan bagaimana anda boleh mohon secara online.
  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini kad kredit yang menawarkan pelan pindahan baki HSBC Balance Transfer Plan. Segala kesulitan amat dikesali.
>