Menu

Affin Bank Berhad

Affin Bank Berhad atau lebih dikenali sebagai AFFINBANK adalah anak syarikat Affin Holdings Berhad yang disenaraikan di Bursa Saham Malaysia.  Affin Bank memulakan perkhidmatan perbankan pada Januari 2001 hasil daripada gabungan antara Perwira Affin Bank Berhad dan BSN Commercial (M) Berhad pada tahun 2000. Affin Bank kemudian diperbadankan pada tahun 2005.

Affinbank menawarkan pelbagai produk perkhidmatan perbankan daripada kepada individu dan juga syarikat-syarikat di Malaysia – seperti Perbankan Peribadi, Perbankan Perniagaan Komersial, Perbankan Perniagaan Sektor Awam, Perbankan Korporat, dan juga Perbendaharaan.

Affin Holdings Berhad juga menawarkan perbankan Islamik menerusi Affin Islamic Bank Berhad.

Affinbank lebih menumpukan kepada perbankan perniagaan dan korporat berbanding perbankan peribadi. Oleh itu Affinbank berhad tidak menawarkan sebarang pelan pinjaman peribadi. Kebanyakan produk dan perkhidmatan untuk perbankan peribadi diuruskan oleh Affin Islamic Bank yang menaarkan pelan pinjaman peribadi Islamik untuk individu.

Affin Bank kini mempunyai 110 cawangan di seluruh Malaysia, sesuai dengan tagline mereka iaitu “Perbankan Tanpa Sempadan”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Affin Bank Berhad
17th Floor, Menara Affin 80, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan, Malaysia
+603-20559000
+603-20261415
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Affin Bank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Affin Bank Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Affin Bank Berhad. Segala kesulitan amat dikesali.

Kad Kredit Affin Bank Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Affin Bank Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

Affinbank Visa Gold

Kad kredit yang sangat sesuai untuk mereka yang gemar membeli-belah dengan kad kredit. Dapatkan mata ganjaran Affin Rewards Points dengan setiap perbelanjaan RM1 untuk semua transaksi anda – tanpa sebarang had.

Yuran TahunanRM150 – Percuma untuk tahun pertama. Tahun berikutnya yuran diketepikan sekiranya anda berbelanja lebih dari RM24,000 atau menggunakan kad anda lebih dari 12 kali setahun.
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Perjalanan
Mohon Kad Kredit Ini
Affinbank Visa Business Platinum

Kad kredit khusus untuk pemilik perniagaan yang inginkan keistimewaan dan kelesaan berbelanja di dalam dan luar negara. Dapatkan rebat tunai (cashbacks) tanpa had dan juga akses istimewa di padang golf seluruh negara.

Yuran TahunanRM300 – 2 tahun pertama adalah percuma. Tahun seterusnya yuran diketepikan (waived) jika anda bebelanja lebih dari RM36,000 atau menggunakan kad anda lebih dari 12 kali setahun.
Ciri MenarikGanjaran Perjalanan, Perniagaan, Premium, Rebat Tunai (Cashbacks)
Mohon Kad Kredit Ini
Affinbank World MasterCard

Dapatkan kelebihan servis Concierge daripada MasterCard dan 6 kali akses ke lounge lapangan terbang setiap tahun dengan kad kredit ini. Dapatkan juga perlindungan insurans perjalanan sehingga RM1,000,000!

Yuran TahunanRM500 – Percuma untuk tahun pertama. Tahun berikutnya yuran diketepikan(waived) sekiranya anda berbelanja RM48,000 ke atas atau menggunakan kad anda lebih dari 12 kali setahun.
Ciri MenarikGanjaran (Rewards), Ganjaran Perjalanan, Premium
Mohon Kad Kredit Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>