Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) ditubuhkan pada 25 Mei 2012 dan adalah sebuah syarikat yang berdaftar di Malaysia di bawah Akta Syarikat 2016. YIR bukanlah sebuah Koperasi berdaftar seperti yang disangkakan oleh ramai pihak, tetapi adalah syarikat Kredit Komuniti, atau Pemberi Pinjam Wang (PPW) Berlesen. Syarikat ini diiktiraf oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) dan YIR patuh dengan Akta dan Peraturan Pemberi Pinjam Wang 1951.

Bernaung di bawah syarikat utama iaitu RCE Marketing Sdn. Bhd., Yayasan Ihsan Rakyat menjalankan dan menguruskan dana untuk menawarkan pelan pembiayaan peribadi kepada kakitangan awam di seluruh Malaysia.

RCE Marketing Sdn. Bhd. adalah syarikat kewangan berlesen yang berdaftar, dan adalah anak syarikat milik penuh RCE Capital Berhad yang disenaraikan di Bursa Saham Malaysia. RCE Capital Berhad pula adalah anak syarikat kepada Amcorp Group Berhad dibawah selaan Tan Sri Azman Hashim.

Kerjasama antara YIR dan RCE telah melahirkan beberapa produk pinjaman peribadi. Yang terkini ialah pinjaman peribadi RCE Yayasan Ihsan Rakyat yang ditawarkan kepada kakitangan kerajaan. Pinjaman ini menawarkan jumlah pinjaman yang tinggi dengan syarat kelayakan gaji yang rendah.

Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)
rectangle-barcode

WL6427/14/01-4/160421

map-location-dot

Tingkat 18, Menara AmMetLife, 1 Jalan Lumut, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia

phone-rotary

03-40470888

fax

03-40470888

Produk dan Perkhidmatan Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

Berikuat adalah senarai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) pada tahun 2024.

Pinjaman Peribadi Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Yayasan Ihsan Rakyat (YIR) Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i
square-dollar
Jumlah Pembiayaan
RM2500 – RM250000
calendar-range
Tempoh Pembiayaan
12 – 120 Bulan
badge-percent
Kadar Keuntungan
6.99% p.a – 9.99% p.a

Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i adalah pelan pembiayaan Islamik tidak bercagar yang 100% patuh Syariah. Pembiayaan ini khusus untuk kakitangan sektor awam. Antara ciri menarik pembiayaan ini ialah anda layak mohon walaupun anda disenaraihitamkan di laporan CTOS atau mempunyai tunggakan di rekod CCRIS anda. Mereka yang mengikuti program Pengurusan Kredit AKPK juga layak mohon.

Mohon Yayasan Ihsan Rakyat Pembiayaan Peribadi-i
chevron-right

Berita dan Artikel Terkini Yayasan Ihsan Rakyat (YIR)

Berita, tip dan artikel terkini berkaitan Yayasan Ihsan Rakyat (YIR). 
Terdapat banyak kelebihan dan kemudahan yang disediakan untuk mereka yang berkhidmat sebagai penjawat awam. Antara kelebihan ini ialah kelapangan yang diberikan kepada kakitangan kerajaan, syarikat berkaitan kerajaan (GLC), dan badan berkanun untuk uru …
Terdesak nak guna wang segera, sudah tentu anda akan cari pinjaman peribadi pantas, atau pinjaman peribadi cepat lulus. Saya pasti majoriti yang membaca pernah mengalami situasi terdesak ini. Nak pinjam kawan dan saudara, malu. Jadi terpaksa cari pinja …