KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

KOBETA Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad
Jenis Institusi:

Koperasi

Alamat:

Kobeta Business Suite, No. 27, Tingkat 1 & 3, Jalan Medan Tuanku, 50300, Kuala Lumpur, Malaysia

Telefon:

03-2692 9511

Faks:

03-2692 9511

KOBETA atau Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad adalah sebuah persatuan yang didaftarkan pada 22 Julai 1993 di Malaysia di bawah nama Koperasi Bersatu Tenaga Melaka Berhad. Persatuan yang ini diuruskan oleh kakitangan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM).

Pada tahun 2003, persatuan ini telah menukar nama mereka kepada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA) hasil daripada penyusunan semula terhadap struktur organisasi. Selaras dengan penstrukturan semula ini, Koperasi ini mula beroperasi di seluruh negara dan mula menerima keahlian baru.

Tahun 2004 adalah tahun di mana Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad mula memperkenalkan kemudahan kredit sebagai salah satu aktiviti utama mereka. Dengan kod potongan dari Biro Perkhidmatan Angkasa (BPA) dan kerjasama dengan bank Al-Rajhi dan Bank Rakyat, koperasi ini memberikan kemudahan kredit dalam bentuk pembiayaan peribadi kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun.

Koperasi ini juga menyediakan kemudahan tambahan kepada ahli seperti tempat penginapan, umrah dan ziarah, kemudahan perubatan, COOPassist, dermasiswa dan pelbagai lagi kemudahan kepada ahli. Dermasiswa adalah program istimewa daripada KOBETA yang memberi ganjaran kepada anak-anak anggota koperasi yang mendapat keputusan cemerlang di dalam bidang pelajaran. Hadiah ganjaran diberikan dalam bentuk wang tunai kepada keluarga anggota.

Koperasi ini juga menyediakan program Khairat Kebajikan untuk membantu meringankan beban keluarga si mati untuk urusan khairat kematian.

Pinjaman Peribadi KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

kobeta speed i
Kategori
Islamik (Tidak Bercagar)
Jumlah Pembiayaan
RM2000 – RM250000
Tempoh Pembiayaan
24 – 120 Bulan
Kadar Keuntungan
6.90% p.a – 6.90% p.a
Kelayakan Gaji
RM1500
Pelan pinjaman peribadi KOBETA Speed-i sesuai jika anda ingin guna tunai segera dengan jumlah tinggi. Keputusan permohonan hanya antara 3 hari bekerja dengan kadar keuntungan rata yang tidak membebankan.
Baca Selanjutnya
kobeta cash i
Kategori
Islamik (Tidak Bercagar)
Jumlah Pembiayaan
RM2000 – RM250000
Tempoh Pembiayaan
24 – 120 Bulan
Kadar Keuntungan
5.99% p.a – 5.99% p.a
Kelayakan Gaji
RM1500
Pinjaman peribadi koperasi KOBETA adalah pelan pembiayaan koperasi terkenal dengan jumlah sangat tinggi, tempoh panjang dan caj kadar keuntungan berpatutan. Mereka yang mengalami masalah CTOS dan CCRIS boleh mohon jika cukup syarat kelayakan lain.
Baca Selanjutnya

Cawangan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikut ialah senarai cawangan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad di Malaysia. Anda boleh pilih cawangan mengikut negeri melalui pilihan di bawah.

KOBETA Sarawak

map-location-dot
TINGKAT BAWAH, LOT 435, JALAN RUBBER 3A, 93400 KUCHING, SARAWAK
phone-rotary

KOBETA Sabah

map-location-dot
LOT 5, 2ND FLOOR, TAMAN JUMBO COMMERCIAL CENTRE, PETAGAS 88200, KOTA KINABALU, SABAH.
phone-rotary

Berita dan Artikel Terkini KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Dapatkan berita dan artikel terkini berkaitan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad.
pinjaman peribadi kerajaan untuk ctos ccris
Jun 18, 2020
Terdapat banyak kelebihan dan kemudahan yang disediakan untuk mereka yang berkhidmat sebagai penjawat awam. Antara kelebihan ini ialah kelapangan yang …
pinjaman peribadi pantas
Ogos 15, 2019
Terdesak nak guna wang segera, sudah tentu anda akan cari pinjaman peribadi pantas, atau pinjaman peribadi cepat lulus. Saya pasti majoriti yang memba …
Lihat Semua Artikel