KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

KOBETA atau Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad adalah sebuah persatuan yang didaftarkan pada 22 Julai 1993 di Malaysia di bawah nama Koperasi Bersatu Tenaga Melaka Berhad. Persatuan yang ini diuruskan oleh kakitangan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM).

Pada tahun 2003, persatuan ini telah menukar nama mereka kepada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA) hasil daripada penyusunan semula terhadap struktur organisasi. Selaras dengan penstrukturan semula ini, Koperasi ini mula beroperasi di seluruh negara dan mula menerima keahlian baru.

Tahun 2004 adalah tahun di mana Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad mula memperkenalkan kemudahan kredit sebagai salah satu aktiviti utama mereka. Dengan kod potongan dari Biro Perkhidmatan Angkasa (BPA) dan kerjasama dengan bank Al-Rajhi dan Bank Rakyat, koperasi ini memberikan kemudahan kredit dalam bentuk pembiayaan peribadi kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun.

Koperasi ini juga menyediakan kemudahan tambahan kepada ahli seperti tempat penginapan, umrah dan ziarah, kemudahan perubatan, COOPassist, dermasiswa dan pelbagai lagi kemudahan kepada ahli. Dermasiswa adalah program istimewa daripada KOBETA yang memberi ganjaran kepada anak-anak anggota koperasi yang mendapat keputusan cemerlang di dalam bidang pelajaran. Hadiah ganjaran diberikan dalam bentuk wang tunai kepada keluarga anggota.

Koperasi ini juga menyediakan program Khairat Kebajikan untuk membantu meringankan beban keluarga si mati untuk urusan khairat kematian.

KOBETA Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad
building-columns

Koperasi

map-location-dot

Kobeta Business Suite, No. 27, Tingkat 1 & 3, Jalan Medan Tuanku, 50300, Kuala Lumpur, Malaysia

phone-rotary

03-2692 9511

fax

03-2692 9511

Produk dan Perkhidmatan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikuat adalah senarai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad pada tahun 2024.

Pinjaman Peribadi KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

KOBETA Speed-i

KOBETA Speed-i
square-dollar
Jumlah Pembiayaan
RM2000 – RM250000
calendar-range
Tempoh Pembiayaan
24 – 120 Bulan
badge-percent
Kadar Keuntungan
6.90% p.a – 6.90% p.a

KOBETA Speed-i adalah pelan pembiayaan Islamik tidak bercagar dari Koperasi Kobeta. Pelan pembiayaan ini menawarkan jumlah pembiayaan yang tinggi dengan tempoh pembiayaan yang panjang. Pelan ini sesuai untuk mereka yang berpendapatan rendah dengan syarat kelayakan yang longgar. Kadar keuntungan rata yang dikenakan sangat berpatutan.

Mohon KOBETA Speed-i
chevron-right

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i
square-dollar
Jumlah Pembiayaan
RM2000 – RM250000
calendar-range
Tempoh Pembiayaan
24 – 120 Bulan
badge-percent
Kadar Keuntungan
5.99% p.a – 5.99% p.a

KOBETA Cash-i menawarkan jumlah pembiayaan yang tinggi sehingga RM250,000 dengan tempoh bayaran balik yang panjang. Kadar keuntungan yang dikenakan adalah antara yang terendah berbanding pembiayaan peribadi Islamik yang lain. Tidak lupa juga senaraihitam CTOS atau tunggakan CCRIS layak mohon jika syarat kelayakan lain cukup.

Mohon KOBETA Cash-i
chevron-right

Berita dan Artikel Terkini KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berita, tip dan artikel terkini berkaitan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad. 
Terdapat banyak kelebihan dan kemudahan yang disediakan untuk mereka yang berkhidmat sebagai penjawat awam. Antara kelebihan ini ialah kelapangan yang diberikan kepada kakitangan kerajaan, syarikat berkaitan kerajaan (GLC), dan badan berkanun untuk uru …
Terdesak nak guna wang segera, sudah tentu anda akan cari pinjaman peribadi pantas, atau pinjaman peribadi cepat lulus. Saya pasti majoriti yang membaca pernah mengalami situasi terdesak ini. Nak pinjam kawan dan saudara, malu. Jadi terpaksa cari pinja …

Cawangan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikut ialah senarai cawangan KOBETA – Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad di Malaysia. Anda boleh pilih cawangan mengikut negeri melalui pilihan di bawah.

KOBETA Sabah

map-location-dot

LOT 5, 2ND FLOOR, TAMAN JUMBO COMMERCIAL CENTRE, PETAGAS 88200, KOTA KINABALU, SABAH.

phone-rotary

088-761611

KOBETA Sarawak

map-location-dot

TINGKAT BAWAH, LOT 435, JALAN RUBBER 3A, 93400 KUCHING, SARAWAK

phone-rotary

082-418676