KOBETA - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

KOBETA atau Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad adalah sebuah persatuan yang didaftarkan pada 22 Julai 1993 di Malaysia di bawah nama Koperasi Bersatu Tenaga Melaka Berhad. Persatuan yang ini diuruskan oleh kakitangan Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM).

Pada tahun 2003, persatuan ini telah menukar nama mereka kepada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA) hasil daripada penyusunan semula terhadap struktur organisasi. Selaras dengan penstrukturan semula ini, koperasi ini mula beroperasi di seluruh negara dan mula menerima keahlian baru.

Tahun 2004 adalah tahun di mana koperasi ini mula memperkenalkan kemudahan kredit sebagai salah satu aktiviti utama mereka. Dengan kod potongan dari Biro Perkhidmatan Angkasa (BPA) dan kerjasama dengan bank Al-Rajhi dan Bank Rakyat, koperasi ini memberikan kemudahan kredit dalam bentuk pembiayaan peribadi kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun.

Koperasi ini juga menyediakan kemudahan tambahan kepada ahli seperti tempat penginapan, umrah dan ziarah, kemudahan perubatan, COOPassist, dermasiswa dan pelbagai lagi kemudahan kepada ahli.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
KOBETA Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad
Kobeta Business Suite, No. 27, Tingkat 1 & 3, Jalan Medan Tuanku, 50300, Kuala Lumpur, Malaysia
03-2692 9511
03-2692 9511
Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh KOBETA - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh KOBETA - Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad.

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM2000 hingga RM250000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular