Menu

Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad)

Sejarah Agrobank bermula apabila Bank Pertanian Malaysia ditubuhkan pada tahun 1969 untuk membiayai projek pengairan di Kedah dan Perlis, di bawah kelolaan pihak MADA. Bank ini mula beroperasi di Alor Setar, Kedah dan Kota Bharu, Kelantan pada tahun 1970. Menjelang tahun 1980, Bank Pertanian Malaysia telah menjadi salah satu institusi kewangan terbesar yang memberi pinjaman kepada rakyat Malaysia khususnya dalam sektor pertanian.

Pada tahun 2007, Bank Pertanian Malaysia telah diperbadankan secara korporat di bawah Akta Syarikat 1965 dan mula dikenali dengan nama komersial, iaitu Agrobank. Bank ini adalah bank di bawah bidang kuasa dan selaan Kementerian Kewangan Malaysia seperti institusi kewangan yang lain di Malaysia.

Tarikh 1 Julai 2015 adalah tarikh bersejarah bagi bank Agro. Pada tarikh tersebut,bank ini telah menjadi bank yang mula mengamalkan konsep perbankan Islam secara keseluruhan. Dengan konsep perbankan Islamik ini, bank Agro mula menawarkan produk dan servis perbankan Islam untuk individu dan syarikat-syarikat di Malaysia.

Pada masa sekarang, Bank Pertanian Malaysia Berhad mempunyai 192 cawangan di seluruh Malaysia yang menawarkan pelbagai produk seperti akaun simpanan, pembiayaan peribadi, pembiayaan perniagaan, pajak gadai Ar Rahnu, Takaful, dan sebagainya . Agrobank juga mempunyai sistem perbankan atas-talian (Internet Banking) melalui sistem yang dinamakan AGROnet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Agrobank bank pertanian malaysia berhad
Agrobank, Leboh Pasar Besar, P.O. Box 10815, 50726, Kuala Lumpur.
03-27311600
03-26914908
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad)

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad). Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM1000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 120 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM1000 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM1000 hingga RM200000
Tempoh Pembiayaan12 bulan hingga 120 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad)

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad). Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini kad kredit yang ditawarkan oleh Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad). Segala kesulitan amat dikesali.

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>