Menu

KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

KOWAMAS atau Koperasi Wawasan Malaysia Berhad adalah sebuah koperasi berdaftar di Malaysia. Koperasi ini didaftarkan di bawah Akta Koperasi 1993 pada tahun 1998 dengan nama asal Koperasi Lepan Kabu Berhad. Pada awal penubuhannya, koperasi ini lebih menumpukan aktiviti mereka di dalam bidang perniagaan runcit di Kelantan, terutamanya di kawasan Kota Bharu dan Kuala Krai.

Koperasi Leban Kabu kemudiannya menukar nama kepada Koperasi Wawasan Malaysia, atau KOWAMAS untuk lebih terlibat di dalam bidang komersial. Koperasi ini membuka keahlian kepada warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas, tanpa mengira bangsa dan agama.

Selari dengan tujuan untuk mengembangkan perniagaan, Koperasi Wawasan Malaysia Berhad telah diberi kepercayaan oleh institusi kewangan di Malaysia seperti MBSB, Bank Muamalat, Maybank, dan Bank Kerjasama Rakyat untuk menawarkan pelan atau skim pinjaman dan pembiayaan kepada rakyat Malaysia.

KOWAMAS menawarkan beberapa produk dan perkhidmatan seperti E-Wasiat, bantuan pengajian tinggi, pembiayaan perumahan dan juga pembiayaan peribadi. Selain itu, pihak Kowamas juga sedang dalam proses untuk meluaskan skop perniagaan mereka dengan menceburkan diri di dalam bidang perladangan dan pengangkutan.

Antara kelebihan yang diberikan kepada ahli-ahli ialah peluang menceburi bidang perniagaan dengan memberi khidmat nasihat berkaitan perniagaan dan juga bantuan dan pembiayaan kewangan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
KOWAMAS - Koperasi Wawasan Malaysia Berhad
C-1301, Tingkat 13, Blok C, Kelana Business Centre, Jalan SS 7/2, Kelana Jaya, 47301, Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan
03-78049349
03-78054785
Laman Web Rasmi

Pinjaman Peribadi KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

KOWAMAS e-Wawasan pembiayaan peribadi

KOWAMAS e-Wawasan adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang ditawarkan untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM3000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan. Kelayakan gaji yang diperlukan cuma RM1500 sebulan.

Jumlah PembiayaanRM3000 hingga RM200000
Tempoh Pembiayaan24 bulan hingga 120 bulan
Mohon Pinjaman Ini

Kad Kredit KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad

Berikut ialah senarai kad kredit yang ditawarkan olen KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Klik pada kad kredit tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon kad kredit tersebut secara online.

  Pihak kami sedang dalam proses mengemaskini kad kredit yang ditawarkan oleh KOWAMAS – Koperasi Wawasan Malaysia Berhad. Segala kesulitan amat dikesali.

Pelan Pinjaman Peribadi Popular

>