BB Capital Sdn Bhd

BB Capital Sdn Bhd
Jenis Institusi:

Syarikat Kredit Komuniti (Pemberi Pinjam Wang Berlesen)

Nombor Lesen:

WL6540/10/01-5/151124

Alamat:

Phileo Damansara 1, Block B, 10th Floor. B1009, Jalan 16/11, Seksyen 16, 46350 Petaling Jaya, Selangor

Telefon:

017 215 9500

Dalam kehidupan yang semakin mencabar, pinjaman peribadi boleh membantu mengurangkan beban kewangan yang muncul dengan tiba-tiba. Selain institusi kewangan seperti bank dan koperasi kredit yang menawarkan produk pinjaman, pemberi pinjaman wang berlesen adalah alternatif utama yang popular, seperti syarikat BB Capital Sdn Bhd.

BB Capital dan InstaDuit

BB Capital Sdn Bhd yang beroperasi di bawah jenama pinjaman instaDuit adalah sebuah syarikat kredit komuniti atau pemberi pinjaman berlesen yang berdaftar dengan Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

Berbeza dengan Ah Long atau lintah darat, syarikat ini mematuhi sepenuhnya syarat-syarat yang telah ditetapkan di bawah Akta Pemberi Pinjam Wang 1951 dengan menawarkan produk pinjaman yang memenuhi keperluan rakyat Malaysia. BB Capital Sdn Bhd juga mengikut garis panduan ketat di bawah Seksyen 7 Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (APDP) untuk melindungi data peribadi pelanggan mereka.

Syarikat BB Capital Sdn Bhd bukanlah syarikat baru dan telah melancarkan laman sesawang mereka sejak tahun 2020 lagi dan mula menawarkan produk pinjaman peribadi untuk membantu individu atau perniagaan yang ingin mencari alternatif kepada pinjaman bank.

Syarikat Fintech Berdaya Maju

Sebagai syarikat “Fintech” yang sentiasa mengikuti perkembangan teknologi terkini, BB Capital melalui produk pinjaman instaDuit mereka menawarkan platform permohonan sepenuhnya dalam talian. Proses ini memudahkan pelanggan dalam memohon pinjaman hanya dengan beberapa klik melalui laman web mereka.

Selain proses permohonan yang mudah, pelanggan juga boleh mengakses akaun pinjaman mereka sepanjang masa secara dalam talian untuk menguruskan pinjaman, sekali gus memberi kemudahan tambahan sepanjang tempoh pinjaman.

Bukan Sekadar Pinjaman Peribadi

Syarikat BB Capital juga sangat proaktif dalam memberi maklumat dan informasi berkaitan amalan meminjam yang bertanggungjawab menerus pelbagai saluran, terutama laman web dan platform media sosial seperti Facebook, X, dan Instagram.

Komitmen yang ditunjukkan ini memastikan peminjam memahami kesan pinjaman mereka dan menggalakkan pengurusan kewangan yang berhemah.

Dengan lebih daripada 500+ review di Google Review di mana 90% pelanggan memberi penilaian 5 bintang, jelas menunjukkan kualiti perkhidmatan yang diberikan oleh syarikat ini.

BB Capital Sdn Bhd, melalui jenama instaDuit, menawarkan pilihan pinjaman peribadi yang selamat, mudah, dan bertanggungjawab. Dengan fokus utama kepada penyelesaian kewangan menerusi teknologi, perkhidmatan yang telus, dan komitmen terhadap pendidikan kewangan, BB Capital boleh menjadi penyelesaian yang dipercayai dalam menangani keperluan kewangan anda.

Pinjaman Peribadi BB Capital Sdn Bhd

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh BB Capital Sdn Bhd Klik pada pinjaman tersebut untuk maklumat lanjut dan maklumat bagaimana anda boleh mohon secara online.

pinjaman peribadi instaduit
Kategori
Konvensional (Bercagar, Tidak Bercagar)
Jumlah Pinjaman
RM1000 – RM10000
Tempoh Pinjaman
6 – 48 Bulan
Kadar Faedah
12% p.a – 18% p.a
Kelayakan Gaji
RM1500
Pinjaman Peribadi instaDuit menawarkan proses permohonan yang ringkas, sepenuhnya dalam talian dengan pilihan kadar faedah yang lebih rendah dengan cagaran. Sesuai jika anda sedang mencari pinjaman jangka masa pendek yang tidak membebankan.
Baca Selanjutnya