Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad

Kuwait Finance House (KFH) yang ditubuhkan pada tahun 1977 di Kuwait adalah antara institusi kewangan terawal di dunia yang beroperasi sepenuhnya dengan konsep perbankan Islam yang patuh Syariah. Pada tahun 2002, KFH membuka cawangan pertama mereka di Bahrain, dan mula bertapak di Malaysia pada tahun 2005.

Sebagai institusi kewangan Islamik, Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad (KFH Malaysia) adalah Bank asing pertama di Malaysia yang menerima lesen di bawah Akta Bank Islam 1983. Akta Bank Islam 1983 adalah akta yang menyelia perniagaan berkaitan perbankan Islam di Malaysia.

KFH Malaysia adalah ibu pejabat untuk perniagaan KFH di rantau Asia Pasifik. KFH Malaysia menawarkan produk dan servis perbankan Islam seperti pembiayaan peribadi, pembiayaan perumahan, pembiayaan kenderaan dan Kad Debit.

Selain produk dan servis perbankan peribadi, KFH Malaysia juga menawarkan skim pelaburan seperti Junior Gold Account-i dan Gold Account-i. Lain-lain produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh KFH Malaysia adalah Safe Deposit Box-i, Auto Sweep Facility dan sebagainya.

Sebagai perintis perbankan Islam dunia, KFH telah menerima banyak anugerah. Antara yang terhebat ialah dari majalah Forbes yang menamakan Kuwait Finance House sebagai “Harvard of Islamic Bank” pada tahun 2007.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad
Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad, Level 26, Menara Prestige, 1, Jalan Pinang,P.O.Box 10103, 50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
+603 2168 0000
+603 2168 0001
Laman Web Rasmi

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Kuwait Finance House (Malaysia) Berhad.

KFH Murabahah Personal Financing-i

KFH Murabahah Personal Financing-i

KFH Murabahah Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Swasta dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM250000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Pelan Pinjaman Peribadi Popular