Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad adalah antara bank terawal yang mula beroperasi di Malaysia. Sejarah bank Standard Chartered bermula sejak tahun 1875 apabila mereka mula beroperasi Pulau Pinang.

Standard Chartered PLC adalah kumpulan perbankan antarabangsa yang beribu pejabat di London, England. Kumpulan ini mempunyai anak syarikat dan cawangan di 70 negara.

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad diperbadankan di Malaysia pada 29 Februari 1984. Pada tahun 2008 pula, Standard Chartered memperkenal Standard Chartered Saadiq Berhad, iaitu anak syarikat mereka yang memberi perkhidmatan perbankan Islam.

Sebagai antara bank tertua di Malaysia, Standard Chartered Bank Malaysia melakukan pelbagai inovasi kepada sistem perbankan di Malaysia. Standard Chartered adalah bank antarabangsa pertama yang memperkenalkan perbankan Islam pada tahun 1993, dan produk perbankan Islamik seperti program Murabahah tahun 2005.

 

Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Level 16, Menara Standard Chartered, No. 30, Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur

03-21177777

03-27116006

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Standard Chartered Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Standard Chartered Bank Malaysia Berhad.

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i adalah pelan pinjaman peribadi daripada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA). KOBETA adalah koperasi sah yang berdaftar di bawah Akta Koperasi Malaysia 1993

Baca Seterusnya
Maybank Islamic Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i adalah pelan pembiayaan peribadi Islamik tak bercagar daripada Maybank Islamic. Maybank Islamic adalah cawangan Maybank yang menawarkan perkhidmatan perbankan Islamik. Pelan pinjaman

Baca Seterusnya