MBSB Bank Berhad

MBSB Bank Berhad diperbadankan di malaysia  pada 28 November 2005. Bank MBSB adalah anak syarikat hakmilik penuh Malaysia Building Society Berhad (MBSB).  Pada tahun 2017, MBSB telah melakukan perjanjian jual beli dengan pemegang saham Asian Finance Bank Berhad (AFB). Perolehan ini dipersetujui sepenuhnya oleh pemegang-pemegang saham MBSB pada 23 Januari 2018. Mereka juga meluluskan pemindahan aset dan liabiliti patuh Syariah kepada Asian Finance Bank Berhad. Perjanjian ini menjadikan AFB dimiliki sepenuhnya oleh Malaysia Building Society Berhad pada 7 Februari 2018.

Pada 2 April 2018, AFB menukar nama kepada MBSB Bank Berhad.

MBSB Bank Berhad menawarkan pelbagai produk dan servis perbankan Islam seperti akaun simpanan dan akaun semasa, simpanan jangka masa panjang, pinjaman peribadi Islamik, pinjaman perumahan Islamik, dan pengurusan harta. Kesemua produk dan servis MBSB Bank adalah patuh Syariah.

 

MBSB Bank Berhad

11th Floor, Wisma MBSB,No 48, Jalan Dungun, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur

03-20963000

03-20963292

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh MBSB Bank Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh MBSB Bank Berhad.

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

CIMB Cash Plus Personal Loan

CIMB Cash Plus

CIMB Cash Plus adalah pelan pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh CIMB Bank Berhad. Pinjaman ini adalah skim pembiayaan peribadi konvensional tak bercagar. Anda tak perlu

Baca Seterusnya