Maybank (Malayan Banking Berhad)

Maybank (Malayan Banking Berhad) ditubuhkan pada tahun 1960 oleh Khoo Teck Puat dan beberapa rakan kongsi di Kuala Lumpur. Sejak penubuhannya, Malayan Banking Berhad telah berkembang dengan pesat dan telah mempunyai 150 cawangan hanya dalam masa 3 tahun. Pada tahun 1963, Malayan Banking Berhad meluaskan sayap ke Singapura dengan penubuhan Malayan Banking Ltd. di Singapura.

Kini Malayan Banking Berhad mempunyai 2,400 cawangan dan pejabat di 20 negara iaitu Malaysia, Singapura, Filipina, Indonesia, Vietnam, Pakistan, Kambodia, dan India.

Di Malaysia, Malayan Banking Berhad adalah bank terbesar dengan 393 pejabat dan 2,500 mesin juruwang automatik (ATM) di seluruh negara. Maybank mengamalkan konsep ‘universal banking’,  iaitu menyediakan servis perbankan sepenuhnya.

Antara produk dan perkhidmatan yang disediakan ialah perbankan peribadi, perbankan korporat; pinjaman peribadi, rumah, kenderaan, dan pembiayaan semula; insurans peribadi, kenderaan, pelancongan, persaraan, pendidikan dan perumahan; pengurusan kewangan; dan pelbagai lagi perkhidmatan perbankan konvensional dan juga perbankan Islam.

 

Maybank Malayan Banking Berhad

Menara Maybank, 100, Jalan Tun Perak, 50050 Kuala Lumpur

03-20708833

03-20702611

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Maybank (Malayan Banking Berhad)

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Maybank (Malayan Banking Berhad).

Maybank Islamic Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 48 bulan sehingga 72 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan adalah pinjaman peribadi Konvensional Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM100000 dan tempoh pembiayaan dari 48 bulan sehingga 72 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan

Maybank Personal Loan adalah pelan pembiayaan peribadi konvensional tak bercagar daripada Malayan Banking Berhad (Maybank) Malaysia. Pelan pinjaman peribadi Maybank ini ditawarkan kepada rakyat Malaysia

Baca Seterusnya
CIMB Cash Plus Personal Loan

CIMB Cash Plus

CIMB Cash Plus adalah pelan pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh CIMB Bank Berhad. Pinjaman ini adalah skim pembiayaan peribadi konvensional tak bercagar. Anda tak perlu

Baca Seterusnya