HSBC Bank Malaysia Berhad

HSBC Bank Malaysia Berhad diperbadankan di Malaysia pada tahun 1994. Bank ini adalah anak syarikat HSBC Group, iaitu hakmilik penuh HSBC Holding plc yang beribu-pejabat di London. HSBC Holdings plc adalah bank ketujuh terbesar di dunia. HSBC adalah singkatan untuk The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited.

Bank HSBC adalah bank asing terbesar di Malaysia. Satu pertiga daripada cawangan HSBC Bank Malaysia Berhad mengamalkan konsep perbankan Islam, di bawah anak syarikat mereka iaitu HSBC Amanah Malaysia Berhad – yang beroperasi sejak tahun 2007.

HSBC Bank Malaysia Berhad menyediakan pelbagai produk dan servis perbankan, konvensional dan Islamik untuk individu dan komersial. Produk perbankan peribadi yang disediakan oleh HSBC termasuk  HSBC Premier, HSBC Advance, kad kredit, kad debit, pinjaman peribadi, pinjaman perumahan, tukaran wang asing, dan pelaburan.

 

HSBC Bank Malaysia Berhad

No. 2, Leboh Ampang, Peti Surat 10244, 50912 Kuala Lumpur

1300 88 1388

03-20701146

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh HSBC Bank Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh HSBC Bank Malaysia Berhad.

HSBC Amanah Personal Financing-i

HSBC Amanah Personal Financing-i

HSBC Amanah Personal Financing-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Bekerja Sendiri, Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan, Kakitangan Swasta, Pesara dengan jumlah pembiayaan dari RM6000 hingga RM150000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 84 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i adalah pinjaman peribadi Islamik dari Agrobank yang menggunakan konsep Tawarruq. Pinjaman peribadi patuh Syariah ini dibuka kepada kakitangan kerajaan dan kakitangan GLC (Syarikat

Baca Seterusnya
Ukhwah Cash-i

UKHWAH Cash-i

Ukhwah Cash-i adalah pelan pembiayaan peribadi Islamik tak bercagar yang ditawarkan oleh Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad. Pelan pinjaman peribadi ini dibuka kepada kakitangan kerajaan, kakitangan

Baca Seterusnya