Bank Simpanan Nasional

Bank Simpanan Nasional diperbadankan pada 1 Disember 1974 oleh Kementerian Kewangan di bawah Tengku Razaleigh Hamzah, iaitu Menteri Kewangan Malaysia pada penggal tersebut. Dirasmikan oleh YAB Tun Haji Abdul Razak, iaitu Perdana Menteri Malaysia kedua – BSN ditubuhkan untuk mengambil alih tugas “Post Office Savings Bank”.

Tujuan utama Bank Simpanan Nasional ditubuhkan adalah untuk memperkenalkan pengurusan kewangan bijak kepada rakyat Malaysia pada ketika itu. BSN melancarkan kempen-kempen dan program yang menggalakkan rakyat menyimpan dan melabur untuk meningkatkan taraf hidup mereka.

Pada masa kini, BSN telah mempunyai 382 cawangan dan 621 mesin ATM di seluruh negara. Mengikut statistik yang dikeluarkan, BSN kini mempunyai lebih 7 juta pelanggan dengan simpanan lebih dari RM8 billion.

Bank Simpanan Nasional menawarkan pelbagai produk dan servis perbankan. Ini termasuk perbankan peribadi, perbankan Islam, dan perbankan perniagaan.  BSN juga mempunyai anak syarikat yang menguruskan dana amanah iaitu Permodalan BSN Berhad, dan pengurusan insurans iaitu Prudential BSN Takaful Berhad dan Gibraltar BSN Life Berhad.

 

Bank Simpanan Nasional

Bank Simpanan Nasional, Wisma BSN, 117, Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur.

03-21623222

03-26131888

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Bank Simpanan Nasional

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Bank Simpanan Nasional.

BSN SKAN (Skim Kakitangan Awam Negeri)

BSN SKAN (Skim Kakitangan Awam Negeri)

BSN SKAN (Skim Kakitangan Awam Negeri) adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini
BSN Skap

BSN SKAP (Skim Kakitangan Awam Persekutuan)

BSN SKAP (Skim Kakitangan Awam Persekutuan) adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM5000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 24 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Ukhwah Cash-i

UKHWAH Cash-i

Ukhwah Cash-i adalah pelan pembiayaan peribadi Islamik tak bercagar yang ditawarkan oleh Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad. Pelan pinjaman peribadi ini dibuka kepada kakitangan kerajaan, kakitangan

Baca Seterusnya
CIMB Cash Plus Personal Loan

CIMB Cash Plus

CIMB Cash Plus adalah pelan pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh CIMB Bank Berhad. Pinjaman ini adalah skim pembiayaan peribadi konvensional tak bercagar. Anda tak perlu

Baca Seterusnya
KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i

KOBETA Cash-i adalah pelan pinjaman peribadi daripada Koperasi Bersatu Tenaga Malaysia Berhad (KOBETA). KOBETA adalah koperasi sah yang berdaftar di bawah Akta Koperasi Malaysia 1993

Baca Seterusnya