Bank Islam Malaysia Berhad

Diperbadankan pada tahun 1983, Bank Islam Malaysia Berhad adalah bank yang mengamalkan konsep perbankan Islam sepenuhnya – yang pertama di Malaysia. Sejak ditubuhkan, Bank Islam telah berkembang dengan pesat sehingga ke hari ini.

Dengan 147 cawangan dan 1,100 terminal layan diri di seluruh negara, Bank Islam telah meningkatkan kualiti perbankan Islam di Malaysia. Bank Islam mempunyai beberapa anak syarikat seperti Bank Islam Trust Company (Labuan) Ltd, BIMB Investment Management Berhad, Al-Wakalah Nominees (Tempatan) Sdn Bhd, dan Farihan Corporation Sdn Bhd.

Oleh kerana Bank Islam Malaysia Berhad adalah institusi kewangan patuh Syariah, produk dan servis yang diberikan menarik minat mereka ingin menggunakan sistem perbankan Islam.  Bank Islam menawarkan servis perbankan peribadi dan juga perbankan korporat. Antara produk Bank Islam yang terkenal ialah Ar-Rahnu yang mengamalkan konsep patuh Syariah.

Bank Islam Malaysia Berhad

32nd Floor, Menara Bank Islam, No.22, Jalan Perak 50450 Kuala Lumpur.

03-20888000

03-20888028

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Bank Islam Malaysia Berhad

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Bank Islam Malaysia Berhad.

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i adalah pinjaman peribadi Islamik dari Agrobank yang menggunakan konsep Tawarruq. Pinjaman peribadi patuh Syariah ini dibuka kepada kakitangan kerajaan dan kakitangan GLC (Syarikat

Baca Seterusnya
Hong Leong Personal Loan

Hong Leong Personal Loan

Hong Leong Personal Loan adalah pinjaman peribadi konvensional tanpa cagaran yang ditawarkan oleh Hong Leong Bank Berhad. Skim pinjaman peribadi ini dibuka kepada seluruh rakyat

Baca Seterusnya