Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad)

Sejarah Agrobank bermula apabila Bank Pertanian Malaysia ditubuhkan pada tahun 1969 untuk membiayai projek pengairan di Kedah dan Perlis, di bawah MADA. Mula beroperasi di Alor Setar, Kedah dan Kota Bharu, Kelantan pada tahun 1970. Menjelang tahun 1980, Bank Pertanian Malaysia telah menjadi institusi kewangan terbesar yang memberi pinjaman kepada sektor pertanian.

Pada tahun 2007, Bank Pertanian Malaysia telah dikorporatkan di bawah Akta Syarikat 1965 dan dikenali dengan nama komersial – Agrobank. Agrobank adalah bank di bawah bidang kuasa Kementerian Kewangan Malaysia.

1 Julai 2015 adalah tahun bersejarah bagi Agrobank. Pada tarikh tersebut, Agrobank telah menjadi bank yang mengamalkan konsep perbankan Islam sepenuhnya. Dengan konsep perbankan Islam, Agrobank menawarkan produk dan servis perbankan Islam untuk individu dan syarikat di Malaysia.

Agrobank kini mempunyai 192 cawangan di seluruh Malaysia.

Agrobank bank pertanian malaysia berhad

Agrobank, Leboh Pasar Besar, P.O. Box 10815, 50726, Kuala Lumpur.

03-27311600

03-26914908

Pelan Pinjaman Peribadi Yang Ditawarkan Oleh Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad)

Berikut ialah skim pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh Agrobank (Bank Pertanian Malaysia Berhad).

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i

Agrobank AgroCash-i adalah pinjaman peribadi Islamik Tak Bercagar yang dibuka untuk Kakitangan GLC, Kakitangan Kerajaan dengan jumlah pembiayaan dari RM1000 hingga RM200000 dan tempoh pembiayaan dari 12 bulan sehingga 120 bulan.
Mohon Pinjaman Ini

Lain-Lain Pelan Pinjaman Peribadi di Malaysia

Maybank Islamic Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i

Maybank Personal Financing-i adalah pelan pembiayaan peribadi Islamik tak bercagar daripada Maybank Islamic. Maybank Islamic adalah cawangan Maybank yang menawarkan perkhidmatan perbankan Islamik. Pelan pinjaman

Baca Seterusnya
RHB Personal Financing

RHB Personal Financing

RHB Personal Financing juga dikenali sebagai RHB Personal Loan adalah pinjaman peribadi konvensional tak bercagar yang ditawarkan oleh RHB Bank Berhad. Pinjaman ini dibuka kepada

Baca Seterusnya